Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Kanun çıktı, CHP değişti"

        Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'nde AK Parti Kapaklı Teşkilatı tarafından düzenlenen programda Büyükşehir'in Tekirdağ'a ve ilçelerine kazandıracakları anlatıldı.

        AK Parti Kapaklı Teşkilatı tarafından Büyükşehir yasa tasarısının getirdiği yenilikler üzerine program düzenlendi. Kapaklı Kardeşler Düğün Salon'unda düzenlenen Programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ , Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılar Dr.Gökhan İnce ile Habip Bilgin, AK Parti Kapaklı Teşkilat Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Tekirdağ İl Yerel Yönetimler Başkanı Şener Çelikayar, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Efrahim Çiftçi, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Karaağaç Eski Belediye Başkanı İsmet Şimşek, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, Karadeniz Yapı'nın sahibi Ömer Karadeniz, AK Partili Kapaklı, Karaağaç ve Veliköy Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Program öncesinde davetlilere Kocaeli'nin büyükşehir ile tanışmasından sonra elde edilen kazanımlar slayt eşliğinde izlettirildi. Slayt sunumunun ardından AK Parti Kapaklı Teşkilat Başkanı Ali Osman Orhan bir konuşma gerçekleştirdi. Konferansın düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Orhan "Kapaklı, Karaağaç, Uzunhacı, Bahçeağıl, Yanıkağıl, Pınarça ve Karlıköy'le birlikte yeni ufuklara ve yeni hedeflere yelken açıyoruz. Kapaklımız, Karaağaç ve 5 köyümüzle birlikte ilçe yapılması bizler için çok büyük kazanımdır. Bu ilçe oluşumunda verdikleri desteklerden dolayı başta İl Başkanımız Ahmet Kambur ve il yönetimine, Ak Partimizin çalışkan vekilleri Özlem Yemişçi ile T.Ziyaeddin Akbulut'a, Teşkilat mensuplarına, Kapaklı Belediyesi'ne, muhtarlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına, yerel basınımıza ve bu çalışmalarda beni çalışma noktasında serbest bırakan ilçe başkanım Alaettin Demirbağ'a teşekkür ediyorum" dedi.

        AK Partinin büyük düşündüğünü kaydeden Orhan, "Bu anlamda partimiz Tekirdağ'ı büyükşehir yaptı ve bizlere büyük hedefler koydu. Bunları başarabilmek için el ele vererek hedeflerimize ulaşmalıyız. Bu da bizim özellikle il başkanımıza vefa borcumuzdur. Kapaklı teşkilatı için daha çok çalışma zamanıdır. Başbakanımızın bize hediye ettiği bu ilçe statüsünü Ak Partili belediye ile buluşturmak zorundayız. Burada başlatacağımız hareket büyükşehir belediye başkanlığına büyük katkı sağlayacaktır. Seçimler sonunda sandıklar açıldığında il başkanımızı arayarak ilk müjdeyi veren biz olacağız. Biz güçlü bir teşkilatız ve Karaağaçla daha da güçlendik." ifadelerini kullandı.

        Ali Osman Orhan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi geldi. Kapaklı'ya ayrı bir mutluluk ve heyecanla geldiğini kaydeden Yemişçi, "Artık belde değil, ilçemize geldik. Bunun gururunu ve mutluluğunu sizlerle yaşamaktan büyük bir heyecan duyuyorum. İktidara geldiğimizden beri bir mücadelemiz var ve bu mücadelemizde 3 Y'dir. Bu 3 Y yolsuzlukla, yoksullukla birde yasaklarla mücadeledir. 10 yıl içinde bu konuların hepsinde başarılar sağlandı." açıklamasında bulundu.

        Büyükşehir belediyesini AK Partili belediyecilik anlayışıyla buluşturulmasının zamanı geldiğini söyleyen Yemişçi, "Teşkilatlarımıza AK Partiye gönlünü veren insanlarla yağacağım tek şey büyükşehir ile isimlendirdiğimiz Tekirdağ'ı AK Parti belediyeciliğiyle taçlandırmaktır.'' İfadelerine yer verdi.

        Toplantıda konuşan son isim AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur oldu. Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın TBMM'ye geldiğinde muhalefetlerin tümünün büyükşehir yasa tasarısına karşı çıktıklarını söyleyen Kambur, "Büyükşehir'in bütününe karşı çıkmaya başladılar. TBMM sayımız bu kanunu çıkarmaya yetti. TBMM'de görev alan tüm milletvekillerimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye de bu yeni yasa ile birlikte 24 yeni ilçe oluştu. 11 asıl yeni ilçe oluştu ve 2 tanesini Tekirdağ'ın alması bizim için büyük bir şanstı. Mülkü sınırları genişletilmeseydi ne Tekirdağ büyükşehir olurdu ne de kapaklı ilçe olurdu" bilgisini verdi.

        Katıldıkları toplantılarda ilçe olacaksa ilk önce Kapaklı'nın ilçe olması gerektiğini savunduklarını kaydeden Kambur, "Kapaklı bunu hak ediyordu. Bu belde ilçe olmayı hak etmişti. Kapaklı ilçe yapıldı, bu da bizim onurumuz oldu.'' Dedi.

        Büyükşehir'in ciddi manada il ve ilçelere katkı sağlayacağına vurgu yapan Ahmet Kambur, "Kanun çıktı, CHP'nin söylemleri değişti. CHP il başkanı ve milletvekilleri bizden daha fazla savunmaya başladılar. Büyükşehir Yasası'nı bizden daha fazla benimsemeye başladılar. Bizim açımızdan sevindirici bir hadise. Yeni çıkan kanun, ilçe belediyelerinin ellerinde olan itfaiye, mezarlıklar, katı atık gibi hizmetlerin büyükşehir belediyesine geçmesini sağlayacak. İlçe belediyeler kendi hizmetlerinin yanı sıra kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlere daha çok ilgi göstereceklerdir. Ak parti belediyeciliğinin temellerinden biri de bu faaliyetlerdir. Özellikle yeni ilçe statüsü kazanan belediyelerimizin bu kolaylıklarla bu aktiviteleri gerçekleştireceklerini umuyorum" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ