Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da çorba çeşmesi

        Konya'nın Akşehir ilçesinde belediye tarafından yaptırılan ve herkesin ücretsiz yararlanabildiği ''Çorba Çeşmesi'' havaların soğuk olduğu bu günlerde vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

        Akşehir Belediyesi'nce 2007 yılında başlatılan proje kapsamında ilçe merkezindeki sebze haline yapılan Çorba Çeşmesi'nden, zengin-fakir ayrımı yapılmaksızın herkes faydalanıyor. Sabah saat 08.00'den akşam 20.00'ye kadar açık olan çeşmeden akan çorbayı porselen kaselere dolduran Akşehirliler, soğuk kış günlerinde sıcak çorba içmenin keyfini yaşıyor.

        Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, ''Çorba Çeşmesi''nin AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun Belediye Başkanı olduğu dönemde başlatılan sosyal bir proje olduğunu söyledi.

        İlçede 6 yıldır bu projenin uygulanmaya devam ettiğini ifade eden Oğul, şunları kaydetti:

        ''Vatandaşlarımız veren eli görmeden, buraya gelerek porselen kase içerisinde çorbayı alıp, karnı doyuncaya kadar içiyor. Buraya gelen vatandaşlarımız limitsiz olarak istedikleri kadar çorba, ekmek ve orada sunulan diğer şeylerden yararlanabiliyor. Çorbalarını içtikten ve karınlarını doyurduktan sonra kimseyle muhatap olmadan, 'buraya niye geldin?' sorularına maruz kalmadan, kimsenin bakışları altında da olmadan çekip gidebiliyor. Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız da burayı görmek ve çorbadan tatmak amacıyla Çorba Çeşmesi'ne geliyor. Çorbayı içtikten sonra dilerlerse orada bulunan hayır kutusuna bu hizmete katkıda bulunabilmek amacıyla bağış yapıyor.''

        ÖZELLİKLE ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

        Oğul, okulların açık olduğu günlerde özellikle öğrencilerin Çorba Çeşmesi'ne yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, günde 4 bin kaseye yakın çorba dağıttıklarını bildirdi.

        Bu sayının daha da artmasından ve insanların karnının bu Çorba Çeşmesi vasıtasıyla doymasından büyük mutluluk duyduklarını anlatan Oğul, ''Özellikle öğrencilerimizin öğle aralarında buraya gelerek bu hizmetten yararlanmaları bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır'' dedi.

        Oğul, Çorba Çeşmesi projesinin birçok ilde örnek alınarak hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ