Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Son derece manidar'

        İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde hastalara fener ve cep telefonu ışığıyla tedavi edildiği yönündeki haberler üzerine hastane yönetimi tarafından basın açıklaması yapıldı. Hastane Yöneticisi Serdar Bayrak, söz konusu görüntülerin 5 Şubat tarihinde çekildiğini, aradan 15 gün geçtikten sonra servis edilmesinin son derece manidar olduğunu söyledi.

        Hastane acil servisinin standartların altında olduğu için modernizasyon sürecine girildiğini aktaran yönetici Serdar Bayrak, 15 gün önce başlatılan tadilat işlemlerinin hiçbir aksaklığa yer vermemek adına bölüm bölüm yapıldığını kaydetti. Söz konusu görüntülerin ise ilk gün çekildiğini, kalp krizi geçirmiş bir hastaya cep telefonu ve fenerle müdahale yapıldığı yönündeki bilgilerin de yanlış olduğu kaydetti. Hastaların sağlık durumlarına göre derecelendirildiklerini ve belirli odalarda tedavilerinin devam ettirildiğini aktaran Bayrak, o bölümde adı geçen hastanın da yüksekten düşme sonucu gözlem altında tutulduğunu belirtti.

        Söz konusu elektrik kesintisinin ise trafo sisteminin başka yere taşınması gerektiği için yapıldığını ve sadece bir odanın elektriklerinin beş dakikalığına 3-5 defalık kesildiğini ifade eden Bayrak, 15 günlük tadilat süresi boyunca hastanenin acil servisini kapatmamalarına rağmen 3 bin 768 hastaya müdahale ettiklerini, sadece 28 hastayı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdiklerini aktardı.

        Yapılan haberlerin yanlı olduğunu söyleyen Serdar Bayrak, "Bu haberin servis edilmesi çok manidar. Çünkü 15 gün boyunca bazı insanlar orada bir şeyler aradı. Ha bir şey olsa da bu hizmeti nasıl.. Adeta biz bunu düşündük. Bir şeyin 15 gün sonra piyasaya sürülmesi, medyaya servis edilmesinin ben iyi niyetli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü biz 3 gün sonra hizmete açacağız. Hepimizin yakınları oradan hizmet alırken bu yapılanı hoş yad etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ