Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da feci kaza

        UĞUR USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde doğum günü kutlaması için gezmeye çıkan gençlerin içinde bulunduğu çift kabinli kamyonet, önce sollamak istediği kamyona, ardından TIR'a çarpıp taklalar attı. Araçtan fırlayan 2 üniversiteli genç kız hayatını kaybetti, 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Kızların cenazelerinin alınması sırasında hastanede dua ettiren din görevlisinin cenazeyi almaya gelen öğrencilere hitaben "Aileleriniz sizi adam olmanız için gönderiyor. Böyle boş hayallere kapılmayın" demesi üzerine aileler ve öğrenciler bu kişinin üzerine yürüdü.

        DOĞUM GÜNÜ KUTLUYORLARDI

        Kaza saat 02.00 sıralarında Orhangazi-Yalova Karayolu Süpürgelik mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıfında okuyan Sıla Daşdemir (22) ile Buse Karakurum (22), Buse'nin erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Eser Engin'in (26) doğum gününü kutlamak için buluştu. Gençler yine arkadaşları olan ve Yalova'da balık lokantaları bulunan işadamı Bahri Özer'in oğlu Berkay Özer ile birlikte bir süre eğlendi. Ardından Berkay Özer'in kullandığı çift kabinli kamyonete binerek Yalova'dan Bursa'ya gitmek için yola çıktı.

        TAKLALAR ATINCA KIZLAR ARAÇTAN FIRLADI

        Ancak Berkay Özer (22) idaresindeki 77 AZ 012 plakalı araç, Orhangazi yakınlarında kontrolden çıkıp sollamak istediği kamyona yandan çarparak, yine önünde giden başka bir TIR'a vurup taklalar atmaya başladı. Bu sırada tavanı çöken araçtan fırlayan Sıla Daşdemir ile Buse Karakurum düştükleri asfalt zeminde can verirken, aracı kullanan Berkay Özer ağır, Eser Engin ise hafif yaralandı. Özer'in duran kalbi olay yerine gelen sağlık görevlilerinin yaptığı masajla yeniden çalıştırıldı. Özer ile Ergin Orhangazi'de hastaneye kaldırıldı. Berkay Özer, daha sonra ailesi tarafından buradan alınarak, İstanbul'daki özel bir hastaneye götürüldü. Kaza yapan aracın çok süratli olduğunu belirten ve ifadelerine başvurulan TIR ve kamyon sürücülerinin, kamyonetin kendilerini geçmeye çalışırken çarpıp taklalar atmaya başladığını ve kızların araçtan fırlayarak yola savrulduğunu gördüklerini söyledikleri öğrenildi.

        BABALAR BİRBİRLERİNE SARILARAK AĞLADI

        Bu arada kazayı öğrenen gençlerin yakınları ve arkadaşları ile okudukları üniversiteden bazı görevliler Orhangazi'ye geldi. Gözü yaşlı aileler kazaya inanmak istemezken, ölen Sıla Daşdemir'in babasının askeri görevli, Buse Karakurum'un babasının ise kömür işletmelerinden emekli olduğu olduğu öğrenildi. Sıla Daşdemir'in cenazesinin İzmir'e, Buse Karakurum'un cenazesinin ise Manisa'nın Soma ilçesine götürüleceği bildirildi. Öte yandan kızlarının ölüm haberi üzerine hastaneye koşan ve birbirlerini hiç tanımayan iki babanın, birbirlerine sarılıp gözyaşı dökmesi, herkesi duygulandırdı.

        DUA EDEN DİN GÖREVLİSİNDEN ŞOK SÖZLER

        Bu arada kaza kurbanı kızların cenazelerinin ailelere teslimi sırasında dua eden Orhangazi Devlet Hastanesi din görevlisi Ahmet Yavuz, cenazeyi almaya gelen öğrencilere hitaben "Aileleriniz sizi adam olmanız için gönderiyor. Böyle boş hayallere kapılmayın" deyince aileler ve öğrenciler bu kişinin üzerine yürüdü. Bazı kişiler "Allah senin b... versin" diye bağırırken, din görevlisi apar topar içeri sokuldu. Yavuz'un yarım kalan duasını ise Yalova Üniversitesi'nde görevli olduğu öğrenilen Mehmet Güler "El Fatiha" diyerek tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ