Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da operasyon

        Diyarbakır'da uyuşturucu ve silahlı suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında 6 BDP'lide bulunuyor.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, cebir-şiddet kullanmak, uyuşturucu ticareti yapmak, adam kaçırmak, gasp ve genel güvenliği tehlikeye atmak gibi suçları kapsayan çeteye yönelik operasyon yaptı. Havadan helikopter gözetiminde Özel Harekat polislerin katılımı ile kentin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda aralarında suç örgütün elebaşı olarak gösterilen C.Ö. ile birlikte toplam 32 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında BDP Diyarbakır İl yöneticisi Z.U. ile 5 BDP üyesi ve çalışanı da bulunuyor. Şüpheli şahısların işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda 4 silah, vatandaşlardan alınan tapular ve sahte evrak ele geçirildi.

        Gözaltına alınan şüpheli şahısların Emniyetteki sorgusu sürüyor. Aynı çeteye geçtiğimiz yıl yapılan baskında 26 kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

        SAVAŞ UÇAKLARI UÇUŞU DIŞINDA DEĞİŞMEDİ

        BDP Diyarbakır İl yönetimi polisin baskınları protesto etti. BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte açıklama yaptı.

        Yılmaz: "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da verdiği tarihi mesajın yeni bir sürecin başlangıcı açısında umut yarattı. Ancak AKP'nin mesaja karşılık vermesi beklenen demokratik adımların aksine savaş uçakları uçuşları dışında hiç değişim olmadı. Halen Kürt sorunun demokratik çözüm anlayışını hazmedilmemiş şiddet yöntemi isteğini benimseyen zihniyet devam etmiştir. Nevruz öncesi ve sonrası Diyarbakır'da BDP üyesi ve çalışanı 6 kişi gözaltına alınmıştır. Biz BDP olarak sürecin hassasiyettin bilincindeyiz. AKP'nin anti demokratik tutum yaklaşımları bizde kaygıları uyandırmaktadır "şeklinde konuştu.

        Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ