Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik olaylarını g

        İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik olaylarını gerçekleştiren 20 kişi gözaltına alındı.

        Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada örgüt faaliyetleri kapsamında dolandırıcılık olayını gerçekleştiren örgütün planlı bir şekilde; ikinci el araç ilanı verilen internet siteleri üzerinden buldukları yüksek modelli araç sahiplerini arayarak araçları almak istediklerini, kendilerinin büyük alışveriş merkezlerinin olduğunu işlerinin yoğunluğundan dolayı bir yere çıkamadıklarını söyleyerek araç sahiplerini, araç satış işlemleri için çevre illere çağırdıkları, burada örgüt üyelerince aracı satmak isteyen şahsa, saygın ve itibar sahibi biri izlenimi uyandırmak için örgüt üyelerinden birinin işyeri sahibi, diğerinin şoför, üçüncü kişinin ise sekreter olarak rol alarak araç sahibini kandırdıkları, ardından satış işlemini mesai bitiş saatine denk getirerek, bankadan şahıslara ileri tarihli EFT işlemi yaptıkları, sonrasında aracın satış işlemini gerçekleştirdikleri, ardından ileri tarihli EFT işlemini iptal ettikleri, dolandırıcılık olayı sonrasında ilk mesai saati başlangıcında aracı üçüncü bir kişinin üzerine yaparak dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri, bu sayede yaklaşık 800 bin TL haksız kazanç elde ettikleri ve bu kazancı örgüt mensupları arasında hiyerarşik düzen içerisinde paylaştıklarının tespitleri yapılmıştır" denildi.

        MUŞ'TA ÖRGÜT KURARAK EVRAKTA SAHTECİLİK GİBİ BİRÇOK SUÇ İŞLEYEN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

        Yürütülen çalışmalar neticesinde 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve tehdit' olayları ile ilgili 25 adreste yapılan eş zamanlı aramalarda, Malazgirt ilçesinde 3' ü bayan olmak üzere 16 kişi, Bulanık ilçesinde 1 kişi, Ağrı ili Patnos ilçesinde 2 kişi ve Van Havaalanı'nda 1 kişi olmak üzere olayla alakalı olan toplam 20 kişinin yakalandığı vurgulandı.

        Yapılan aramalarda, suç teşkil eden ve dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak aranan 5 adet araç ile 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, ülke genelinde meydana gelen 24 farklı dolandırıcılık olayına konu çok miktarda delil niteliği taşıyan satış sözleşmesi ve satış protokolünün ele geçirildiği bildirildi.

        Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

        "Gözaltına alınan örgüt lideri Y.A (81) ve H.A (54) örgüt üyeleri B.A (35), U.A (28), L.A (34), B.Ç. (37), E.K. (35), E.K.(39), F.Ç. (35), ve R.K. (38), isimli toplam biri kadın olmak üzere 10 şüpheli şahıs tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilirken, yine örgüt üyeleri olan M.A (49), Y.M.A (16), M.Ç. (43), S.M. (40), Y.K. (39) , F.A. (33), S.D.(28), Ş.D. (51), Z.K. (39) ve B.A (65), olmak üzere 2'si kadın toplam 10 şüpheli şahıs denetimli serbestlik kaydıyla adli mercilerce serbest bırakılmıştır."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ