Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde bir grup karşıt görüşlü öğrenci arasında dün yaşanan taşlı sopalı kavga nedeniyle bugün gerginlik yaşandı

        Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde toplanan DÜÖ-DER öğrenci grubu üniversitedeki geniş alana yayılarak Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin düzenlediği konferansın olduğu salona doğru yürümek istedi. Emniyet güçleri, üniversitedeki boş araziye dağılan DÜÖ-DER öğrenci grubunu biber gazı sıkarak dağıttı. Sağduyu çağrısında bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, "Bakın, o gruptaki öğrenci de bizim kardeşimiz. Hepsi kardeş, hepsi Diyarbakırlı, hepsi ana kuzusu." dedi.

        Dicle Üniversitesi'nde dün meydana gelen olayda Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri düzenleyecekleri 'Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Tevhid Öğretmenim' konulu konferans için hazırladıkları broşürleri Mimarlık Fakültesi'nde dağıtmak istemiş ancak DÜÖ-DER öğrenci derneği üyelerinin engeli üzerine kavga çıkmıştı. Bugün ise Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde toplanan DÜÖ-DER üyelerinin Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin kongre merkezinde düzenlediği konferansa toplu bir şekilde yürümek istedi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, öğrencileri biber gazıyla durdurmak istedi. DÜÖ-DER öğrencilerinin geniş bir alana yayılmasından dolayı polis helikopteri devreye girdi. Öğrencilerin bulunduğu alanın çevresinde tur atan helikopter, daha sonra biber gazıyla müdahalede bulundu. Polisin müdahalesinin ardından olaylar yatıştırıldı.

        ASAYİŞ MÜDÜRÜ: O GRUPTAKİ DE BU GRUPTAKİ DE BİZİM KARDEŞİMİZ

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli ise öğrenci gruplarından birinin temsilcisine hitaben, "Biz bugün içeriye de girmiyoruz. Neden biliyor musunuz? Sağduyulu davranıp 'kamu düzenini bozdurmayacağız' diyoruz. Yönetimle de hocalarımızla da görüştük. Dediler ki; 'Bize tamam şu an ekstra bir talebimiz yok' Biz bekliyoruz. Karşı gruptan bir öğrenci var üniversitenin diğer tarafında. Temin ederim yürütmüyoruz. Anons ettik az önce bugün kimse yürümeyecek. Kamu düzeni bozulmayacak." Kavga eden iki grubu 'Bakın, o gruptaki bu gruptaki öğrenci de bizim kardeşimiz' diyen Hançerli, şöyle konuştu: "Hepsi kardeş, hepsi Diyarbakırlı, hepsi ana kuzusu, hepsi bir yerden gelmiş okumak için. Bunlar istiyor ki yürüyelim. 100 kişi yürüdü bin kişinin önünü alamadık daha sonra. Biz önünü alamayacağımız konuların önünü açmıyoruz."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ