Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, ’Doğu ve Batının Buluşması’ projesi kapsamında parti milletvekilleri Şanlıurfa’ya gelmeye başladı

        Hafta sonuna kadar kentin simgesi olan Balıklıgöl’de kalacak olan milletvekilleri adına konuşan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Barış, dostluk, kardeşlik için buradayız. Batı ve doğu ile bir bütün olduğumuzun mesajını herkese ulaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

        CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in önerisiyle hayata geçirilen ’Doğu ve Batının Buluşması’ projesi kapsamında partinin 9 ilden 11 milletvekili hafta sonuna kadar Şanlıurfa’da temaslarda bulunacak. Hafta sonuna kadar Şanlıurfa ve ilçelerinde temaslarda bulunacak olan heyette yer alan Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Şanlıurfa’nın simgesi olan Balıklıgöl’ü gezdi. CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş’ın rehberliğinde Balıklıgöl’ü dolaşan milletvekilleri, kutsal olduğuna inanılan balıklara yem attı.

        Doğu ile batı arasındaki kaynaşmayı artırmak, karşılıklı diyalog ile sorunları tartışmak için Güneydoğu gezisini düzenlediklerini belirten Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Proje kapsamında 9 ilden 11 milletvekillerimiz burada olacak. Biz batısıyla doğusuyla bir bütünüz. Biz biriz, barıştan, dostluk ve kardeşlikten yanayız. Halkla bir bütün olup gezilerimizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin sorunlarının çözülmesinde, gerçek barışı aramada bu hareketimizin ve birlikteliliğimizin katkısı olacağına inanıyoruz" dedi.

        CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük ise Güneydoğu’ya yönelik gezilerinin çözüm sürecinden daha önce programlandığını ifade edip, birlik, barış mesajları vermek istediklerini ifade etti.

        Gün içerisinde kentte bir araya gelmesi planlanan 11 milletvekili, pazar gününe kadar kalacakları Şanlıurfa’da, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar ile temaslarda bulunacak, ilçeleri ziyaret edecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ