Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Habertürk'ten Hilal Köylü'nün sorularını yanıtladı.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Hilal Köylü'nün sorularını yanıtladı. Çelik, muhalafet partilerinin çözüm sürecindeki tavırlarını sert bir dille eleştirirken PKK'nın çekilme sürecini ve çözüm sürecinde 'Akil İnsanlar'ın üstlendiği misyonu tüm detaylarıyla anlattı.

        'ÇÖZÜM SÜRECİ'Nİ BÖYLE TANIMLADI

        Türkiye'de 30 yıldır terörün olduğuna, terör yüzünden 40 binin üzerinde insanın öldüğüne dikkat çeken Çelik, çözüm sürecini "Çocuklarımızın ölmesinin önüne geçmek, milyar dolarlık kaynaklarımızın heba olmasının önüne geçmek, anaların gözyaşlarını dindirmek, insanların evlat acısı yaşamadan bu ülkede hayatın tadını çıkarmasını sağlamak" sözleriyle tanımladı.

        Diğer partilerin çözüm süreci ile ilgili tavırlarını değerlendiren Çelik, muhalefet partilerinin bu süreci sabote ettiğini söyledi.

        "AKİL İNSANLARI AŞAĞILAMAK, AŞAĞILIK BİR DURUMDUR"

        Akil İnsanlar heyetinin milletin her kesmini ayrı ayrı temsil ettiğini söyleyen Çelik, "Akil İnsanlar gittikleri yerlerde Türkiye adına bir irade beyanında bulunacaklar. Türkiye'nin ayağındaki prangaların sökülmesi halinde neler olacağını insanlara anlatacaklar. Akil İnsanlar kanaat önderleridir. Belli bir kanaate ön ayak olduklarından bu insanların büyük sempatizanları var ve bu insanların sözünü dinleyen bir kesim var. Bu insanlar bir menfaat beklemeden bu işe koyuldular. Böylesine kutsal bir göreve talip olan bu insanlara bile muhalafet, hakaret edebiliyor. Onları aşağılamaya çalışıyorlar fakat bu hareketin kendisi çok aşağılık bir durumdur" dedi.

        "ÖCALAN'IN FİKİRLERİ DEĞİŞTİ"

        Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmelere de değinen Hüseyin Çelik, zaman içerisinde Öcalan'ın fikirlerinin değiştiğini şu sözlerle açıkladı: "Terör örgütü lideri başta bağımsız bir Kürdistan istiyordu sonra federasyon da olur dedi, sonra özerklik dedi şimdi ise ileri demokrasiye sahip bir Türkiye'de Türklerin ve Kürtlerin bir arada rahatça yaşayabileceğini söylüyor. Şimdi iki kere ikinin dört ettiğini Abdullah Öcalan da söylese biz buna doğru diyeceğiz"

        "SİLAHLARIN SUSMASINI DEĞİL, BIRAKILMASINI İSTİYORUZ"

        Çözüm süreci ve teröristlerin silah bırakması ile ilgili açıklama yapan Çelik, "Yıllarca terörle mücadele ettik şimdi onu bitirmek istiyoruz. Silahların susmasını değil, silahların bırakılmasını istiyoruz. Bu aşamada armudun sapı üzümün çöpü hesapları yapılırsa biz bu süreci çıkmaza sokarız. Muhalefetlerden biri sokakları gençleri tahrik ediyor, öteki süreci çıkmaza sokmak için akla karayı seçiyor, ne söyleyeceğini bilmiyor. Bu iş böyle olmaz. Terör sorunu hepimizin sorunu. Bu çözümü baltalamaya çalışanı halk da affetmez, Allah da affetmez" dedi.

        PKK'NIN ÇEKİLMESİ

        PKK'nın çekilmesi konusunda bir tarih veremediklerini söyleyen Çelik, sürecin sabırla yönetilmesi ve aceleye getirilmemesini belirtti. Çelik sözlerine şöyle devam etti:

        "Türkiye'deki PKK'lıların ülkeyi terk etmesini istiyoruz, Öcalan da istiyor. Ama biz bunun gerçekleşmesi için bir tarih veremiyoruz. Bu yüzden sabırla bu süreci yönetmemiz gerekiyor. Sürece etkisi olan herkesi ikna etmemiz ve endişelerini gidermemiz gerekiyor. Öcalan'ı, Kandil'i, muhalafeti ikna etmemiz, BDP'nin, bu örgütün Avrupa kollarının ve kürt olmayanların endişelerini gidermemiz ve hepsinin sonucu olarak kamuoyu algısını yönetmemiz gerekiyor"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ