Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Balıkesir Valiliği'ndeki T.C. yazısı geri geliyor

        Balıkesir Valiliği girişinde geçtiğimiz yıl yapılan restorasyon çalışması sırasında değiştirilen 'T.C. Balıkesir Valiliği' yazısı geri geliyor. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, valilik tabelasında "T.C." ibaresinin yer almamasına ilişkin, "Talimat verdim, tabela en kısa zamanda değişecek. Yanlışa yanlış demek lazım. Ben Batman'da bile Türkiye Cumhuriyeti Batman Valiliği yazdırdım. Vatandaşlarımız merak etmesin yazı değişecek. Art niyet aramak yanlış" dedi.

        Balıkesir Valiliği'nin tabelasından 'T.C. Balıkesir' yazısının kaldırılıp sadece 'Valilik' tabelasının asılmasına gelen tepkiler üzerine Vali Ahmet Turhan, tabelanın değiştirileceğini açıkladı. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve yeni yönetim kurulu üyelerini kabul eden Vali Turhan, değişikliğin kendisinden önce yapılan restorasyon sırasında gerçekleştiğini ancak art niyet olmadığını söyledi.

        "YENİ YAZI HAZIRLANIYOR"

        Vali Ahmet Turhan Valilik tabelasıyla ilgili kendisine de vatandaşlardan çok sayıda e-mail geldiğini belirterek, "Ülkenin içinde bu kadar gündem varken suni gündem oluşturmanın anlamı yok. T.C. hepimizin ortak değeri. Balıkesir Valiliği'ndeki yazı biz gelmeden önce restorasyon kapsamında yapılmış bir şey. Doğru yapılmış yanlış yapılmış meselesi değil. Bu yazıyı değiştireceğiz. Talimat verdim, zaman gerekiyor. Oradaki harfler paslanmaz olacak, İstanbul'dan geliyor, değiştireceğiz. Balıkesir olarak bu şekilde gündemde kalmak istemiyoruz. Biz sanayi ile turizmle gündeme gelmek istiyoruz. Bu konuda vatandaşlardan bana da çok sayıda e-mail geldi. Çoğunluk iyi niyetli ve değişsin diyor. Bir kısmının da amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. İnsan üzülüyor. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyoruz. Hepimizin ortak değeri Türkiye Cumhuriyeti. İyisinin, kötüsünün, herkesin tartışılmayacak bir değeri" dedi.

        "BEN BATMAN'DA BİLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAZDIRDIM"

        Kendisinin Batman'dan geldiğini ve orada bile valilik binasına Türkiye Cumhuriyeti yazısını yazdırdığını hatırlatan Vali Turhan şöyle devam etti: "Ben Batman'dan geldim, bizim valiliğin önünde Hükümet Konağı yazıyordu. Bakın eski arşivlere. Ben dedim ki burası Hükümet Konağı değil , kaymakamlık değil, valilik dedim. Oraya Türkiye Cumhuriyeti Batman Valiliği yazdırdım. Düşünün yani biz bunu Batman'da doğru şekilde değiştirdik. Buraya geldiğimizde de bu konu benim gündemime geldi. Valilik şekli formata uygun değil. Burada başka bir niyet aramanın anlamı yok. Burada büyük bir restorasyon olmuş, belki kişi demiş ki böyle daha şık durur ama bu benim düşüncem değil. Benim düşüncem Batman'da yaptığım. Sonuçta değişecek, vatandaşlarımız merak etmesin. Yanlışa yanlış demek lazım. Bunun altında art niyet aramak yanlış."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ