Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Beyoğlu'nda bir barın işletmecisi 24 yaşındaki Adem Atabey, tespih çektiği için uyardığı müşterisi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olayda bar çalışanlarından biri de ayağından yaralandı. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansırken, ticari t

        Serhat ALAATTİNOĞLU / AHT

        İstanbul Beyoğlu'nda bir barın işletmecisi 24 yaşındaki Adem Atabey, tespih çektiği için uyardığı müşterisi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olayda bar çalışanlarından biri de ayağından yaralandı. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansırken, ticari taksi ile kaçmaya çalışan zanlı Güven Timleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının yanında bulunan iki arkadaşı ise aranıyor.

        Beyoğlu Zambak Sokak'taki Club&Kiss Fly adlı barda önceki gün gece saatlerinde yaşanan silahlı kavga iddiaya göre formalı 3 kişinin bara gelmesiyle başladı. Silahları kapı güvenliğine bırakan şüpheliler, içeride eğlenirken taşkınlık yapınca görevliler tarafından dışarı çıkarılmış kapı güvenliğinden silahlarını alan şüpheliler, bir süre sonra geri dönerek bar sahibi Adem Atabey ile bar görevlisi ile tartıştı. Barda başlayan tartışma sonrasında şahıslar önce havaya rastgele ateş açtı. Daha sonra kendilerine engel olmaya çalışan görevliyi ayağından yaraladıktan sonra kaçmaya başladı.

        Elinde silahıyla bardan çıkıp kendisini kovalayan Adem Atabay ile bar görevlilerinden kurtulmaya çalışan üzerinde forma olan şüpheli B.Y. geriye dönüp silahıyla bir el ateş etti. Açılan ateş sonucu B.Y.'e yaklaşan bar sahibi Adem Atabey kalbine isabet eden kurşunla yere yığıldı. Atabey hemen çalışanları ve güven timi polisleri tarafından Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

        Bu arada Adem Atabey'e ateş edip yaraladıktan sonra bir taksiye binerek kaçmaya çalışan B.Y., peşindeki bar görevlileri ile polislerin sıkı takibi sonucu Taksim'de güven timlerinin yolu kesmesi ile yakalandı. Emniyette ifadesi alınan B.Y., 'bara eğlenmek için gittiklerini ellerinde tespih olduğu için görevliler ve işletme sahibi Adem Atabey tarafından uyarıldıklarını ve bardan atıldıklarını bunun üzerine çıkan kavgada yakalanmamak için geriye dönüp ateş etmek zorunda kaldığını' söylediği öğrenildi.

        İfadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan B.Y. tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilirken, olay sırasında yanında olan diğer iki arkadaşanın da arandığı belirtildi. Cinayet anı ve zanlının güven timleri tarafından kıskıvrak yakalanması güvenlik kameralarına da an be an yansıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ