Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yapılan son anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 52'ye yükseldiğini açıklayan Erdoğan, Türkiye için 2023 ve 2071'den sonra, yeni bir hedef daha ortaya koydu: 2053!

        Erdoğan, konuşmasının sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada ise PKK'nın çekilme açıklamasını eleştirerek, "Terör örgütünün tarih açıklaması yanlış. Nasıl girdilerse öyle çıkarlar. Bizim için esas olan silahları bırakıp ülkeyi terk etmeleriydi" dedi.

        İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

        "AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 52"

        10 yıl önce AK Parti'yi kurduğumuzda bize ömür biçenler, saman alevi gibi yanıp söneceğimizi, dağılacağımızı, parçalanacağımızı iddia edenler yanıldılar. Demokrasi dışı güçlerle bizi yıkmaya çalışanlar da başarısız oldular. Kızılcahamam toplantısı bizim nasıl bir birliktelik içinde olduğumuzu gösterdi.

        3 Kasım 2002’de yüzde 34 oy oranıyla hükümete seçildik, 2012’de milletin desteği yüzde 50’ye ulaştı. Şu anda anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 50'nin üzerine çıkarak, 52 olarak görünüyor. Çözüm süreci başarıya ulaştığında inşallah milletimizin teveccühü daha da artacaktır.

        2053 HEDEFİ

        Bugünün çocuklarının ulaşacağı bir yıldönümü de 2053. AK Parti olarak 2053'ü hedeflerimiz arasına alıyor ve o büyük tarih için hazırlıklarımızı bugünden başlatıyoruz. Muhtemelen o tarihi ben ve arkadaşlarım göremeyeceğiz ama o tarihe kadar daha büyük bir Türkiye için şimdiden kolları sıvıyoruz.

        "BAHÇELİ 2053'TE DE ARİTMETİK HESAP YAPAR"

        2053 yılında muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil. 2053 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhtemelen MHP'nin 140. yılında nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesaplarını yapıyor olacaktır. Biz ise 'durmak yok, yola devam' diyenlerden oluruz.

        "VAKIFLAR YENİDEN KURULUYOR"

        Vakıf medeniyetimizin şehirlerimize yansıması, Osmanlı şehirlerinin vakıf kültürüyle şekillenmesi bir hafta boyunca Vakıf Haftası’nda ele alınacak. Hükümet olarak vakıf geleneğine özel önem verdik. 10,5 yılda Türkiye genelinde 2,6 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi, 70 bin kişiye istihdam sağlandı. 10,5 yıl içinde Türkiye genelinde Yenikapı mevlevihanesinden Fatih Camii’ne 3 bin 750 eser onarıldı.

        Dün Bakanlar Kurulu’nda bazı vakıfları yakından ilgilendiren çok önemli mağduriyetleri ilgilendiren konuları görüştük. 28 Şubat’ta vakıflar mağdur edildi. 22 vakfa dava açıldı. 9 vakfın kapatılmasına, bir vakfın dağıtılmasına karar verildi. 28 Şubat sürecinde 9 vakıf kapatılmış oldu. Şimdi bu mağduriyetlerin giderilmesi için kapatılan vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayacak tasarıyı Meclis’e gönderiyoruz. Hayatta olan kurucularının başvurmaları halinde adı ve faaliyet alanı aynı olmak üzere yeniden açılabilecek. Taşınmazları da mahkeme siciline tescilinden itibaren yeni vakıflara teslim edilecek. Taşınmazların elde edilen kira ve satış geliri de bu yeni kurulan vakıflara iade edilecek. Binlerce öğrencinin elinden tutmuş vakıflarımıza hakkını teslim edeceğiz.

        "ÇARKÇILIK KONUSUNDA YARIŞIYORLAR"

        Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte CHP, MHP ve diğer statüko partileri çözümün önünde durmak için ellerinden geleni yaptılar. 1999'daki sürecin üzerinde hassasiyetle durmak zoruundayız. CHP, MHP ve diğer partşilerin gözünde millet bidon kafalı, göbeğini kaşıyandır. Bunlar milletin balık hafızalı sanıyorlar. CHP Genel Başkanı zaten milletimiz tarafından çarkçıbaşı olarak biliniyor. Ancak MHP Genel Başkanı çarkçılık konusunda sağ kulvardan Kılıçdaroğlu'nu zorluyor.

        MHP Genel Başkanı'nın çözüm sürecinde ne kadar samimiyetsiz ve tutarsız bir ivme seyrettiğini açıklayacağız, maskesini düşürmeye devam edeceğiz. 99 sürecinde devletin kurumları İmralı ile görüşmeler yapmış, ardından İmralı teröristlerin sınır dışına çıkması çağrısı yapmıştır. MHP Genel Başkanı da o dönemde başbakan yardımcısıdır. O gün İmralı ile görüşmeler yapan MİT Müsteşarı ile ben de çalıştım ve bunları kendisinden dinledim. Ama benim bilmem yetmez. Bunu milletimiz de bilmeli, MHP'ye gönül verenler de bilmeli.

        "1999'DA NEDEN KÜKREMEDİN?"

        Bu görüşmeler yapılmalı zaten. Bugün nasıl yapılıyorsa o gün de yapıldı. Tekrar ediyorum Bahçeli bu görüşmelerden habersizse bu daha da vahimdir. Sen o hükümette bostan korkuluğu muydun? Üstelik o dönemde terörsitler ülke dışına çıkarken, süreci bozmak için sabotajlar yapılmıştır. Terör örgütü güçsüz düşmüşken, terör örgütü bitirilmemiş, aksine yeniden palazlanmıştır. O günlerde kuzu kesilen Bahçeli, şimdi aslan kesiliyor. 1999'da neden kükremedin? Neden 'ihanet var' diyerek hükümettenn çekilmedin? Neden sana göre ihanete, bölücülüğe ortak oldun.

        Biz CHP ve MHP'nin İşçi Partisi'nin yedeği haline geldiğini söyledik. MHP il başkanlarıı ile İP'lilerin aynı karede, aynı eylemde poz verdiği fotoğraflar elimizde mevcut. Bunların hepsinin delilleri var.

        "KERBELA NE İSE BANYAS DA ODUR"

        Suriye'de son yapılan soykırım, manzaranın içler acısı bir durum arzettiğini gösteriyor. Görgü tanıkları Banyas'ta 250-1000 kişi arasında masum sivilin katledildiğini ortaya koyuyor. Hangi CHP'li yönetici, hangi ülke alınırsa alınsın söyleyeceğim. Kalbinde zerre kadar insanlık, zerre kadar inanç olan bir insan böyle bir katliam yapamaz. Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır, katiller de en az Yezid kadar alçaktır.

        İsrail'in Şam'a yaptığı hava saldırısı da asla kabul edilemez. Bu saldırılar Esed'in eline altın tepsi içinde sunulan kozlardır.

        "PKK'NIN AÇIKLAMASI YANLIŞ"

        Başbakan Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ''PKK'nın çekilme açıklamasını eleştirerek, "Onların tarih açıklaması filan, bu tür şeyler de bana göre yanlış şeylerdir. Yani yapacaksanız bir şeyi zaten bunu tarih açıklamaya, şuna buna gerek yok. Bunun esasları, sadece silahları bırakmak suretiyle terk etmektir. Kendileri zaten nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ