Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan polislere sesleniyor

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuştu.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

        "GÜVENLİKÇİ POLİTİKALARA GERİ DÖNÜLMEYECEK"

        Özgürlüklerin gelişmesinin, demokrasi standartlarının yükseltilmesinin güvenlik zaafı doğuracağını iddia edenler de oldu. Ama biz özgürlükleri olabildiğince genişlettik. Ortaya bir güvenlik sorunuu da çıkmadı. Tam aksine birliğimiz pekişti, kardeşliğimiz daha da anlam kazandı. Yasaklamaları, engelleri ortadan kaldırdıkça Türkiye daha huzurlu, güvenli, itibarlı bir hale geldi.

        Çözüm sürecindeki aşama sadece güvenlik tedbirleriyle, yasaklayarak, görmezden gelerek değil, tam tersine özgürlükleri genişleterek, yolları açarak ilerledi. Türkiye'de güvenliğin, özgürlüklerin önüne geçtiği günler geri gelmeyecek. Hiçbir sabotaj, hiçbir tuzak Türkiye'yi güvenlikçi politikalara geri döndüremeyecek.

        "POLİSİMİZ KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI"

        Taksim Gezi Parkı'nda başlayan eylemlerde polisimiz hedef alındı. Polisimizin şahsında hükümetimiz, demokrasimiz ve milli irade hedef alındı. Bazı ulusal ve uluslararası medyada hep polisimiz hedef alındı. Polisimiz amirlerinden aldığı emirler, kendilerine tanınan yetkiçerçevesinde hukukun içinde kalarak görevinin yerine getirmiştir. Polisimiz çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilmeyecek saldırılara, tahriklere hukuk içerisinde karşı koymuş, adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır. 48 aç susuz kalarak görev yapmak, sadece bizim polisimizin başaracağı bir iştir.

        Biz, işkenceye sıfır tolerans diyen bir hükümetiz. Biz polisimizinn olaylara müdahalesini, gözaltı koşullarını değiştiren bir hükümetiz. Polisimiz de hata yapar. Ama kim olursa olsun, isterse milletvekili olsun, bizim polisimize küfretmeye hakkı yoktur.

        "POLİSİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞACAĞIZ"

        Olaylar başladığı andan itibaren polisimiz son derece itidalli ve soğukkanlı davrandı. Bir partinin milletvekili kameraların önünde polisimize çok ağır ifadeler kullandığı halde polisimiz vakarından asla ödün vermedi. 10 yıl önce bu olaylar olsaydı polisimizin vereceği tepkiyi milletimizin yorumuna bırakıyorum.

        Göstericiler masum, çevreci; polisimiz şiddet yanlısı gösterildi. Oysa durum bunun tam tersi. Görüntüler ortaya çıktıkça polisimize yönelik şiddet ortaya çıkıyor. Önümüzdeki günlerde bu görüntüleri halkımızla paylaşacağız.

        İster bu süreçte, ister başka zaman olsun hukukun dışına çıkan görevliler hakkında gereken idari işlemler yapılacaktır. Yaptığımız mitinglerde milletimizin polisin arkasında olduğunu gördük. Çünkü bu polis milletin polisidir. Biz polisimizin demokrasiye, özgürlüklere, hukuka sahip çıkan ama gücü ve müdahale kabiliyetinin de artmasını istiyoruz. Bunu da yapacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ