Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 1 günde 7 can, 1 kayıp

        AHT

        Yurdun çeşitli kentlerinde serinlemek için suya giren 16 kişi hayatını kaybetti, 1 kişiyi ise kaybolduğu gölde arama çalışmaları devam ediyor.

        "AÇILMA" DİYE UYARDILAR AMA...

        Ordu'da akrabalarıyla serinlemek için denize giren Erdinç İlhan (15), "açılma" uyarısına rağmen denizde açılınca bir anda gözden kayboldu. Çevredekilerin yardımıyla baygın halde sudan çıkarılan İlhan kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaye rağmen kurtarılamadı.

        BATMAN'DA 3 KİŞİ BOĞULDU

        Batman'da ikamet eden Afgan uyruklu Seyit Muhammet Musrevi, eşi ve 2 çocuğu ile beraber piknik için Hasankeyf ilçesine gitti. Serinlemek için Dicle Nehri'ne giren 2 çocuk babası Seyit Muhammet Musrevi (35), akıntıya kapılarak boğuldu. Kentteki ikinci boğulma olayı ise Silvan-Kozluk sınırında Kızlal Köyü Saklı Cennet mevkiinde meydana geldi. Pikniğe giden Mehmet Çağır (18) ile Ömer Atay (20) serinlemek için girdikleri Batman Baraj Gölü'nde akıntıya kapıldı. Boğularak can veren iki gecnin cesetleri Batman Sivil Savunma ekiplerince çıkarıldı.

        DENİZE GİREN İKİ KARDEŞTEN BİRİ BOĞULDU

        Sinop'ta serinlemek için denize giren Metehan Kabaca (21) ile Mahmut Kabaca (37) kardeşler, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi ve çırpınmaya başladı. Vatandaşların yardımıyla sudan çıkarılan Metehan ve Mahmut Kabaca Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Mahmut Kabaca, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Metehan Kabaca'nın ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

        AKINTIYA KAPILIP YAŞAMINI YİTİRDİ

        Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Çamlıköy'de kısa bir süre sonra askere gidecek olan Ziya Günoğdu, balıkçı barınağının kenarında girdiği denizden bir daha çıkamadı. Ters akıntıya kapıldığı tahmin edilen Gündoğdu, akıntının da etkisiyle denizin dibindeki kayalıklara sıkışarak boğuldu.

        ARKADAŞLARININ UYARISI YETERSİZ KALDI

        Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı olan Kandıra'daki Sarısu sahilinde denizin dalgalı olmasına rağmen arkadaşlarının uyarısını dinlemeyerek serinlemek için denize giren Semih Muhammet Temizce (35), boğularak yaşamını yitirdi. Temizce'nin cesedi Zodyak botla arama yapan ekipler tarafından sudan çıkarılarak, otopsi için Kandıra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        ÇOCUĞU KURTARDI, KENDİ BOĞULDU

        Samsun'un İlkadım ilçesi Batıpark Fener Plajı'nda denize giren Sefer Şen (28) isimli genç, boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarmak için suya daldı. Çocuğun hayatını kurtarmayı başaran genç, boğularak hayatını kaybetti. Atakum ilçesi İncesuyalı Mahallesi'nde ise Fatih Danışmaz (17) ve Erdal Eftal Erdoğan (17) arkadaşlarıyla birlikte denize girmek için sahile geldi. Denize giren Danışmaz ve Erdoğan akıntıya kapıldı. Durum güvenlik güçlerine bildirldi. Olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri Fatih Danışmaz'ın cesedini sudan çıkardı.

        ARKADAŞLARININ GÖZÜ ÖNÜDE BOĞULDU

        Denizli'nin Çardak İlçesi'nde Beylerli Baraj Göleti'nde yüzen İbrahim Zeybek (37), arkadaşlarının gözü önünde suda kayboldu. Zeybek'in bulunması için çalışma başlatıldı. Zeybek'in yüzdüğü bölgenin balçık çamurla kaplı olduğu, çamura saplanmış olabileceği belirtildi.

        YÜN YIKARKEN AKINTIYA KAPILDI

        Muş merkeze bağlı Boyuncuk köyünde yaşayan Evrim Toksoy (21) ailesi ile Murat Nehri'nde yün yıkadığı esnada akıntıya kapıldı. Çevredekilerin tüm uğraşlarına rağmen kurtarılamayan Toksoy, bir süre sonra gözden kayboldu. Olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu Toksoy'un cenazesine ulaştı.

        14 YAŞINDAKİ ÇOCUK DENİZDE BOĞULDU

        Zonguldak Ereğli-Alaplı Karayolu plajlar mevkisinde denize giren Emre Öztürk'ün (14), dalgalara kapılarak gözden kaybolduğunu fark eden arkadaşları, durumu çevrede bulunan vatandaşlara bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar, denizde yaptıkları aramada Öztürk'ü bularak kıyıya çıkardı. Öztürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

        DALGALARA KAPILARAK GÖZDEN KAYBOLDU

        Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Melenağzı plajında arkadaşlarıyla denize giren Suat Sebetçi (25), bir süre sonra dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Sebetçi'nin denizden çıkmadığını fark eden arkadaşları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Zonguldak Ereğli Sahil Güvenlik ekiplerince denizde yapılan arama sonucunda kısa sürede gencin cansız bedenine ulaşıldı.

        BARTIN'DA İKİ AYRI SAHİLDE 3 KİŞİ BOĞULDU

        Bartın'da iki ayrı sahilde 3 kişi boğularak yaşamlarını yitirdi. Ankara'dan Bartın İnkum'a ailesiyle birlikte tatile gelen Emre Aktaş (17) ile ağabeyi Celal Aktaş (25), denize girdi. Akıntıya kapılan Emre ve Celal Aktaş'ın çırpındığını görenler yardıma koştu. Celal Aktaş vatandaşlar tarafından denizden çıkarılırken, Emre Aktaş'ın ise cansız bedeni çıkarıldı. Bartın'da bir diğer olay ise şu şekilde gerçekleşti: fabrikada birlikte çalışan Koray Er (20) ile Hüseyin Akküp (37) denize girmek için Güzelhisar Plajı'na geldi. denize giren Koray Er'in çırpındığını gören Hüseyin Akküp arkadaşını kurtarmak için denize girdi. İki iş arkadaş akıntıya kapılırken, vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan şahıslar yaşamını yitirdi.

        GÖLDE KAYBOLDU

        Sivas'ın Kangal'da yolcu taşımacılığı yapan bir firmada şoför olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Adem Ön (28), önceki gün arkadaşlarıyla piknik yapmak için Bozarmut Göleti kıyısına gitti. Şişme botla gölete açılan Ön, bir süre sonra serinlemek için suya girdi. Bu sırada rüzgarın etkisiyle uzaklaşan bota çıkamayan Ön, gözden kayboldu. Sivas İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince gölette yapılan çalışmalardan sonuç alınamayınca Ordu Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden yardım istendi. Ordu'dan gelen 4 polis dalgıcın da katıldığı arama çalışmaları devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ