Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adalet Bakanı Ergin Hatay'da

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası'nda 5 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Heyelan altında kalan ve zarar gören yerleri gezen Ergin, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu

        Adalet Bakanı Ergin, yıkılan evleri toprak altında kalan araçları, kopan elektrik tellerini gözleri ile gördü ve yaraların en kısa sürede sarılacağını belirtti. Çökek Yaylası'nda vatandaşların acılarına ortak olan Adalet Bakanı Ergin, elektrik ve su sıkıntısı yaşayan Çökek Yaylası'na, önümüzdeki salı veya çarşamba gününe kadar elektrik ve su verileceğini, çalışmaların bu yönde yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Ergin, "Çökek Yaylası'nda mağdur olan vatandaşlarımızın acılarına ortak oluyoruz ve sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Bölgede 18 konut oturulamaz halde hasarlı . Uzmanlarımız hasar ve zemin etüt çalışmalarını yaptı, raporları önümüzdeki hafta içerisinde tanzim edecekler. Elektrik direklerinin devrilmesi sonucu yaylamızda kesik olan elektriklerin bir kısmı önümüzdeki salı günü bir kısmı da çarşamba günü verilecek." dedi.

        Çökek yaylası, Karakese beldesi ve Dörtyol'un yaralarını sarmak için bütün imkanların seferber edildiğini belirten Bakan Ergin, "Yerel yönetimlerimiz, valiliğimiz imkanları ile birlikte vatandaşlarımızın yaralarını kısa sürede saracağız." ifadesini kullandı.

        Adalet BakanI Ergin, heyelanda hayatını kaybeden vatandaşların Dörtyol merkezde bulunan evlerine de taziye ziyaretinde bulunarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ziyarete AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in yanı sıra çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürleri katıldı.

        BAKA ERGİN, YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, heyelan bölgesinde yaptığı incelemelerden sonra Suriye tarafından açılan ateş sonucu yaralanan ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi'nde tedavileri süren askerleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

        Altınözü ilçesi Kıyıgören köyünde kaçakçılık olaylarına karşı devriye yaparken sınırın Suriye tarafından açılan ateş sonucu yaralanan ve MKÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan 3 askeri ziyaret eden Bakan Ergin doktorlardan bilgi aldı.

        Ergin, bir süre askerlerle sohbet ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

        Bakan Ergin'e ziyareti sırasında, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ile bazı kurum müdürleri eşlik etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ