Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 4 ilde orman yangını

        Muğla'nın Ortaca, Balıkesir'in Kepsut, Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Çakallı köyü yakınlarında, Bilecik'in ise Gölpazarı ilçesine bağlı Derecikören köyünde çıkan yangınlar nedeniyle 64 hektar ormanlık alan zarar gördü.

        Muğla'nın Ortaca ilçesinde ilçesinde çıkan orman yangınında 1 hektar alan zarar gördü.

        Karaburun Mahallesi Ekşiliyurt mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 1 helikopter, 3 ilk müdahale aracı, 5 arazöz, 2 itfaiye, 40 orman yangını söndürme işçisi ve vatandaşlar tarafından müdahale edildi.

        Kontrol altına alınan ve soğutma çalışmalarının başladığı yangında 1 hektar ormanlık alan zarar gördü.

        Balıkesir

        Balıkesir'de öğleden sonra başlayan orman yangını söndürülemedi. Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Ovacık Köyü yakınlarındaki Çömezler isimli mezrada başlayan orman yangını kısa sürede büyüdü. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle bir anda etrafa yayılan yangın bölgedeki ormanlık arazide hızla ilerledi. İlk anda Kepsut Orman İşletme ve köylü vatandaşların müdahale etmeye çalıştığı yangın büyüyerek devam edince ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterler bölgeye gönderildi.

        Havadan yapılan müdahaleler yetersiz kalınca amfibi yangın söndürme uçakları ile takviye helikopterler ve karadan da yangın ekipleri bölgeye sevk edildi. Saatlerce süren yangın ve söndürme çalışmaları sık sık yön değiştiren rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Akçakertil Deresi mevkiinden karşıya geçen yangın hızla Bigadiç ilçe sınırlarına ilerledi. Kuş bakışı 7 kilometre olan Kepsut Bigadiç arasındaki ormanlık bölgede akşam saatlerinden itibaren tamamen alevlere teslim oldu.

        Kepsut'taki yangın yerine giden Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yangının çok geniş bir bölgede devam ettiğini, eldeki tüm imkanların söndürme için seferber edildiğini söyledi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül ve Belediye Başkanı İsmail Cankul ile diğer yetkililer yangın bölgesinde Vali Ahmet Turhan'a eşlik ederken çalışmaları takip ettiler. Kepsut'ta Ovacık köyünü teslim alan alevlerin içinde kalan köylüler canları pahasına yangına müdahale eden orman ekiplerine yardım etti. Köyde birkaç evin yangından hasar gördüğü bunun dışında can ve mal kaybının olmadığı bildirildi. Yangına şahit olan köylüler dehşet anlarını anlatmakta zorlandı.

        Kepsut'taki yangına 4 helikopter ve 2 amfibi uçak ile havadan sürekli müdahale edilirken karadan da orman arazözleri ve dozerler durmaksızın çalıştı. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın da yangın söndürme çalışmalarını bizzat katılarak yönetti.

        Bu arada, Kepsut'taki yangın yerinden ayrılan Vali Ahmet Turhan Bigadiç ilçesine geçti. Bigadiç'te iftarını yangın işçileriyle beraber açan Vali Ahmet Turhan burada yangın söndürme çalışmalarını yerine inceledi. Vali Turhan, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Kepsut Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile diğer kamu birimlerinin yöneticilerini yangın bölgesindeki çalışmalar için seferber etti. Zaman zaman yerleşim bölgelerini tehdit eden Kepsut-Bigadiç ilçeleri arasındaki kilometrelerce uzunluğundaki bölgede alevlerin yükseldiği orman yangını devam ediyor. Bigadiç'e bağlı Yeniköy köyünü tehdit eden yangın akşam saatlerinde itfaiye ekiplerinin aldığı tedbirler neticesinde yön değiştirdiği, köyün yangın tehlikesinden son anda kurtarıldığı, çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

        Hatay

        Valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, Belen ilçesine bağlı Çakallı köyü yakınlarında henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında şu ana kadar yaklaşık 10 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü belirtildi.

        Yangın bölgesinde kalan bir arazözün de yanarak kullanılmaz hale geldiği, 1 helikopter, 20 arazöz ve 90 kişilik yer ekibiyle müdahalenin sürdüğü ifade edildi.

        Yangına müdahale etmek üzere 2 uçak, 4 helikopterin bölgeye hareket ettiği yoğun rüzgar nedeniyle yangının henüz kontrol altına alınamadığı kaydedildi.

        Bilecik

        Alınan bilgiye göre,Gölpazarı ilçesine bağlı Derecikören köyü Düz Meşe mevkisinde arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

        Ot yangını olarak başlayan daha sonra Küçük Susuz köyü bölgesindeki kızılçam ormanlarına sıçrayan yangını gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen Osmaneli Orman İşletme Şefliği ve Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, arazöz ve itfaiye araçlarıyla yangına müdahale etti.

        Öte yandan, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ