Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kıbrıs'ta 14 yaşındaki genç kız denizde hayatını kaybetti

        14 yaşındaki Hatice Tuğba Uçar ailesiyle birlikte gittiği denizde hayatını kaybetti. Boğulmadan bir dakika önce fotoğraf çektiren Hatice'den geriye ailesiyle birlikte yaptığı iftardan görüntüler kaldı.

        Edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz Temmuz ayında Kıbrıs'ın Alagadi Plajına meydana geldi. Uçar, kardeşleri birlikte denize girdi.Aniden gelen dalgayla boğulmaya başlayan Uçar bir süre sonra gözden kayboldu. Durumu fark eden anne Naciye Uçar ve Baba Mehmet Uçar kızlarını kurtarmak için yardım istedi. Plajda cankurtaranın olmaması nedeniyle Baba Mehmet Uçar denize girerek kurtarmaya çalıştı ama yetersiz kaldı. Bir vatandaşın yardımıyla denizden çıkarılan Hatice Uçar'ın cesedi, inceleme yapılmak için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

        Hatice Uçar'ın dalgalı denizde boğularak hayatını kaybetmesi, plajlardaki "cankurtaran" ve "ilkyardım" eksikliğini aileyi isyan ettirdi.

        FOTOĞRAFTAN BİR DAKİKA SONRA ÖLDÜ

        Hatice Uçar boğulmadan bir dakika önce kardeşiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı. Çekilen fotoğraftan bir dakika sonra, Hatice Uçar boğularak hayatını kaybetti.

        AİLE İLE BİRLİKTE SON İFTAR YEMEĞİ

        Ölümünün ardından büyük bir acı bırakan 14 yaşındaki Hatice Tuğba Uçar'ın son görüntüleri de ortaya çıktı. Ailesi ile birlikte çekilen görüntülerde, Hatice tüm aile bireyleriyle birlikte İftar yemeği yiyor. Etrafına gülücükler saçan Hatice Uçar, bir ara mutfağa giderek eşya getirdiği görülüyor. Son iftarını ailesiyle birlikte yapan neşe içinde yapan Hatice Uçar, aynı günün sabahına denizde boğularak hayatını kaybetti.

        AİLE PERİŞAN DURUMDA

        Kızının ölümü ile yıkılan anne Naciye Uçar, kızın resimlerine bakarak acısını dindirmeye çalışıyor. Gözyaşlarına boğulan anne kızı Hatice'nin fotoğraflarını öpüp koklayarak, hasret gideriyor. Kızının ihmal sonucu öldüğünü iddia eden anne Naciye Uçar, kendilerinin canının yandığını, başkalarının canının yanmamasını istedi. Naciye Uçar, "Allah bu açıyı düşmanıma vermesin. Çocuğumuz gözümüzün önünde canlı canlı gitti. Hiçbir güvenlik önlemi yok. hiçbir can kurtaran yok. hiçbir sağlık ekibi yok. onlar olsaydı belki çocuğum şuan yaşıyordu. Kızım denizden çıktığında daha nabzı atıyordu. İki kişi daha gözümün önünde boğuluyordu aynı dakika içerisinde boğuluyordu. Orada bulunan vatandaşlar olmasaydı.onlar olmasaydı o çocuklarda gidecekti. Tepkim büyüktür zaten ilk tepkim çocuğumu kayıp ettiğim için ama başka Haticeler orada ölsün istemiyorum. Tepkim vardır. Çünkü başka canlar yanmasın diye tepkiliyim." dedi.

        Kızının an son fotoğrafını çektiğini ve ondan sonra kızının denize kapıldığını ifade eden gözü yaşlı anne Naciye Uçar, "En son sadece zaten ben denizde değildim zaten denizin dışındaydım. Kızım bana işaret etti benim bir fotoğrafımı çek diye en son onu söyledi. Ondan sonra deniz kızımı aldı" diye konuştu.

        Acılı Baba Mehmet Uçar ise sorumlulardan şikayetçi olacaklarını ifade ederek, "Biz orada kurtarma ekibinin olmasını istiyoruz. Bir vatandaş çocuğumu denizden çıkardı. O olmasaydı biz denizden sağ çıkmazdık herhalde çünkü deniz aldı götürdü. Şikayetçi olacağım. Çünkü ha benim çocuğum ha orda boğulmuş bir çocuk. Benim için fark eden bir şey yok. bir kedide boğulsa aynı açıyı yaşayacağım. Çünkü burada bir kurtarma ekibi olsa bu sorunlar yaşanmaz herhalde" şeklinde konuştu.

        HATİCE'NİN ARKADAŞLARI'NDAN FACEBOOK ADRESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ

        Öte yandan, Hatice Uçar'ın ölüm haberini duyan yüzlerce arkadaşı, Hatice Uçar'ın sosyal paylaşım sitesine girerek başsağlığı diledi. Hatice Uçar için bir çok duygusal mesaj yazan arkadaşları, "mekanın cennet olsun, nur içinde yat" ve bunun gibi yüzlerce mesaj bırakıldığı görüldü.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ