Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit uzman çavuşa hüzünlü veda

        Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde, trafik uygulaması sırasında otomobilin çapması sonucu şehit olan uzman çavuş Emrah Yarpuz'un (33) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

        Şehit Yarpuz'un cenazesi Düziçi ilçesinde Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından İrfanlı Camisi'ne getirildi.

        Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde şehidin eşi Hatice Yarpuz ve yakınları taziyeleri kabul etti. Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu da şehidin babası Hüseyin Yarpuz (66) ve kardeşlerine baş sağlığı diledi.

        Vali Oduncu, şehidin babasını teselli etmek için kendi ağabeyinin de askerlik görevi sırasında şehit olduğunu belirterek, "Metin olmak lazım. Sabretmek lazım inşallah. Geride böyle güzel bir isim bırakarak, sizleri bir şehit babası, şehit ailesi olarak bırakarak, teselli olacağız. İnşallah sahip çıkacağız. Sizleri yalnız bırakmayacağız. Torununuzu yalnız bırakmayacağız. Sizi yalnız bırakmayacağız. Allah yardımcınız olsun. Sizinle beraberiz ama takdiri ilahi elden bir şey gelmez" şeklinde konuştu.

        Bu arada cenaze namazı öncesi Genelkurmay Başkanı Necdet Özel telefonla aradığı şehidin eşi Hatice Yarpuz ve babası Hüzeyin Yarpuz'a başsağlığı diledi.

        Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Düziçi Müftüsü Gıyasettin Yılmaz cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askeri törenle götürüldüğü Çamiçi Mezarlığı'nda defnedildi.

        Törene şehidin yakınlarının yanı sıra AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celeboğlu, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Uzman çavuş Emrah Yarpuz, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Çiftlik beldesi yakınlarında trafik uygulaması yaptığı sırada Mustafa P. (28) yönetimindeki yabancı plakalı araçın çapması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Sarıoğlan Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ