Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 28 Şubat mağdurlarına yeniden yargılanma hakkı verilsin !

        HABERTURK.COM/ANKARA

        Merak edilen soruları yanıtlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Habertürk'e çok özel açıklamalarda bulundu. Bakan Ergün'ün gündeminde, Suriye'ye bir çeşit müdehale olup olmayacağı ve 28 Şubat mağdurlarının haklarının verilip verilmeyeceği vardı.

        "SURİYE'YE TAVRIMIZI KOYDUK"

        Suriye' ye müdehale olup olmayacağına da değinen Bakan Ergün '' Mevcut bir tezkeremiz zaten var. Bu tezkerenin de yeterli olduğunu düşünüyorum. Biz bu tezkere ile Suriye'ye tavrımızı koyduk. Suriye konusuna geç kalındı. 100 Bin'den fazla insan öldü.Burada geç kalınmış bir müdehaleden bahsediyoruz .'' dedi.

        "ÇÖZÜM SÜRECİNİN HIZLANMASI GEREKİRDİ"

        Cemil Bayık'ın '' Adım atılmaz ise, 1 Eylül'de çekilmeyi durduracağız'' açıklamasına cevap, beklenen miktarda çekilmenin zaten olmadığını ifade eden Ergün, '' Türkiye bir çözüm sürecine girdi.7,8 aydır bir terör faaliyeti gerçekleşmiyor.Şehit cenazeleri olmuyor. İnsanlar hayatlarını kaybetmiyor.Demokrasi içinde bırakın aykırı sesler de olsun.Kürtçe şarkı duyduk, ülke bölünüyor sandık.Bunlar da sürecin öününü tıkamaya yönelik faaliyetlerdir. Aykırı seslerden sıkıntı duymuyoruz. Bizim sıkıntımız kamu düzeninin bozulması'' dedi.

        "28 ŞUBAT MAĞDURLARINA YENİDEN YARGILANMA HAKKININ VERİLMESİ LAZIM"

        28 Şubat'a da değinen Ergün '' Bu konuda idari haksızlığa uğrayanların haklaı zaten verildi. Adnan Menderes'e iadeyi itibar vereceksiniz, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının da idamı hak ettiklerini düşünmüyorum. 28 Şubat'a gelince, Adalet Bakanlığı'nın çalışmasına bağlı olarak yeniden yargılanma yolunun açılması lazım'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ