Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 11 aylık tutuklu belediye başkanına tahliye

        BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde polisin yaptığı operasyon sonucu `rüşvet', `zimmet', `ihaleye fesat karıştırma' ve `Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla hakkında 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gece yarısı cezaevinden tahliye olan Kılıç, ilçede kurban kesilerek karşılandı.

        Kepsut L Tipi Cezaevinde 11 aydır tutuklu bulunan Kılıç'ı ilçe girişindeki Faruk Serpil Parkı önünde Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, partililer ile vatandaşlar kurban keserek karşıladı. Sayıları yaklaşık 500 kişiyi bulan topluluk, "En büyük başkan bizim başkan" sloganları attı, 327 gündür tutuklu bulunan Kılıç'a sarılarak desteklerini gösterdi.

        Park girişinde kalabalığa seslenen Kılıç, Türk adaletine her zaman güvendiğini ve adaletin yerini bulduğunu söyledi. Edremit ve Edremitliler için hapis yattığını vurgulayan Kılıç, "Türk adaletinden Allah razı olsun. Türkiye'de hala hakimlerimiz var. Onlar çok önemli kararlar verdiler. Çok kısa zamanda adalet tecilli etti. Allah herkesten razı olsun. Bütün sevenlerimize selamlar söylüyorum. Ben Edremit için hapisteyim. Edremit Belediye Başkanlığı'nı elimizden almak istediler. Orayı ele geçirmek isteyen muhaliflerimiz sandıkta yenemeyince bizi cezaevine atarak kurtulmak istediler. Ama Allah büyük. Allah'a şükür, adelat tecelli etti buradayım" dedi.

        MHP İl Başkanı Bayram Çılgın da, "Gece saat oldukça geç oldu. Tuncay Başkan yarın belediyede mesaiye başlayacak. Biz emanetinizi size getirdik. Artık bundan sonra ne yapacağınızı bilirsiniz. Sessizce evlerimize dağılalım. Yarın yeni bir gün olacak" diye konuştu. Tuncay Kılıç, ailesiyle birlikte evine gitti, kalabalık da sessizce dağıldı.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Edremit Belediyesi'ne geçen 1 Ekim 2012 günü düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10'u tutuklu 21 sanık, geçen 20 Mart'ta Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme Tuncay Kılıç'ın tutukluluğuna, diğer zanlıları tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ