Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yaprak dökümü

        Saliha ÇOLAK/HT GAZETE

        TBMM’de 19 Ekim 2011’deki toplantıyla çalışmalarına başlayan Anayasa Uzlaşma Komisyonu, geçen 2 yılda partilerin kırmızı çizgileri nedeniyle çalışmayı sonuçlandıramadı. Bu süre içinde ayrılma, ameliyat, cenaze ve istifa gibi nedenlerle ilk günün tam kadro tablosu fotoğraflarda kaldı.

        İMRALI MOLASI

        Her partiden 3’er milletvekilinin eşit söz sahibi olduğu komisyondaki stres bazı üyelerin kalbini vurdu. Kalp ameliyatı geçiren AK Partili Ahmet İyimaya ve CHP’li Süheyl Batum bir süre çalışmalara katılamadı. Batum, uzun bir aradan sonra komisyona döndü ancak bu kez de babasının vefatı ile sarsıldı. Bir diğer üye olan Altan Tan da dizinden ameliyat oldu. Komisyonda bir de istifa gerçekleşti. MHP Kongresi sonrası partisinin yönetiminde yer alamayan Tunca Toskay komisyon üyeliğinden çekildi. MHP yola Faruk Bal ve Oktay Öztürk ile devam etti. CHP’de ise Batum’un sert eleştirilerine kırılan Rıza Türmen istifa etmek istedi ancak genel başkanı Kılıçdaroğlu kabul etmedi.

        Komisyonda en büyük yaprak dökümü BDP’de yaşandı. Sırayla İmralı’ya giden BDP’lilerin adadan gelen mesajları Anayasa masasına taşımaları beklenirken, tam aksine çalışmalardan uzaklaştılar. İmralı dönüşü uzun süre toplantılara katılmayan Ayla Akat Ata, ardından da çalışmalardan tamamen uzaklaştı. Altan Tan da benzer şekilde ada dönüşü komisyon çalışmalarından uzaklaşan isim oldu. Sırrı Süreyya Önder ise İmralı dönüşü ve Gezi eylemleri sonrasında komisyona sadece bir hafta uğradı. BDP’yi halen komisyon üyesi olmayan Bengi Yıl dız temsil ediyor. 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ