Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Soner Yalçın'ın "tedbir"i kalktı

        Sabah saatlerinde başlayan Odatv davasında tanıklar ifade verdi. Duruşmada ilk olarak sanık Yalçın Küçük'ün eski eşi İffet Temren Küçük tanık olarak dinlendi. İffet Temren Küçük, tutuksuz sanıklardan Coşkun Musluk ile Yalçın Küçük arasında örgütsel ilişki bulunduğu iddialarını reddederek, "Coşkun yüksek lisans tezi için Yalçın ile bir araya gelip akademik mülakatlar yapardı. Bazen de Yalçın'ın bilgisayarı bozulduğunda yardımcı olurdu. Yalçın Küçük çok sayıda isimle görüşürdü. Bu buluşmaları örgütsel bağ olarak sunmak yanlış, mesela isim de vereyim. Başbakan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Yalçın tutuklanmadan önce sık sık ziyaretine gelir, uzun süre yanında kalırdı" dedi.

        Daha sonra Ergenekon sanığı CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı tanık olarak dinlendi. Avukat Dilek Helvacı ifadesinde, Yalçın Küçük ya da herhangi bir Odatv sanığından Mehmet Haberal'a bilgi akmadığını söyledi.

        Helvacı'dan sonra söz alan Yalçın Küçük, Balyoz ve Ergenekon sanıklarının milletvekili olarak seçilmesi fikrinin kendisine ait olduğunu ifade ederek, "Tutuklu sanıklardan milletvekili üretme fikri benden çıktı. Mehmet Haberal'ın, Sinan Aygün'ün, Mustafa Balbay'ın, Engin Alan'ın milletvekili seçilmesi fikrini akıllara ben düşürdüm" şeklinde konuştu.

        Bunun üzerine Haberal'ın avukatı tanık Dilek Helvacı söz alarak, "Projenin Küçük'e ait olduğu yönünde bir bilgim yok. Kılıçdaroğlu'nun ıslak imzalı bir davet dilekçesi gönderdiğini biliyorum" dedi.

        Davanın sanıklarından Soner Yalçın'ın avukatı Hasan Fehmi Demir ve Nedim Şener'in avukatı Nurcan Bayraktar, Deniz Baykal ve tüm tanıkların duruşmaya getirilerek ifadelerinin alınmasını istedi. Soner Yalçın'ın müdafii Duygun Yarsuvat ise, adli kontrol uygulamasının kaldırılmasını istedi. Ayrıca tutuklu sanıklar da tahliyelerini talep ettiler.

        Ara kararını açıklayan mahkeme, Deniz Baykal ve tüm tanıkların duruşmaya getirilerek huzurda ifadelerinin alınması talebini reddetti. Soner Yalçın hakkında adli kontrol tedbirini kaldıran mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ve mevcut delil durumunu gözeterek yurtdışına çıkma yasağını devam ettirdi. Dosyanın esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme, tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ