Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Polis otosunu biçti!

        Bolu'da kontrolden çıkıp önündeki TIR'a çarpan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı. Dubalarla iki şeridin trafiğe kapatıldığı kaza alanına dalan otobüs, kaza yapan otomobille 112 Acil Servis ambulansı ve polis otosunu biçerek ambulans şöforünü ezdi. Otobüsün çarpmasının ardından otomobilin gizli bölmelerine saklanmış esrar paketleri ortaya çıktı.

        Kaza, saat 05.00 sıralarında TEM yolu Cankurtaran mevkiinde meydana geldi. Ankara'dan İstanbul yönüne giden Orçun Avşar yönetimindeki 06 DK 7957 plakalı otomobil, önünde seyreden Cemil Sarıkaya'nın kullandığı 14 BN 274 plakalı TIR'a hızla arkadan çarptı. Kazada, araç sürücüsü Orçun Avşar ile Metin Şahin yaralanırken Fatih Çiftçi yaşamını yitirdi. Otomobilin hız göstergesinin 120 km'de takıldığı görüldü.

        Kazanın ardından Cemil Sarıkaya'nın ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler kısa sürede olay yerine ulaşırken, Karayolları ekipleri de yolun iki şeridini kapatarak tek şeritten trafik akışı sağladı.

        Ekiplerin çalışması sırasında, İstanbul yönüne giden ;Ahmet Acar yönetimindeki 50 DK 243 plakalı otobüs, hızla kaza alanına daldı. Otobüsün üzerlerine geldiğini gören polisler ve Karayolları çalışanları kendilerini bankete güçlükle atarak canlarını son anda kurtardı. İlk olarak kaza yapan otomobile vurarak metrelerce savuran otobüs, daha sonra 14 BB 112 plakalı 112 Acil Servis ambulansı ile 14 A 4527 plakalı polis otosuna çarptıktan sonra Gerede 112 Acil Servis'te görevli ambulans şoförü Mustafa Dinçtürk'ü ezdi. Dinçtürk yaralanırken, otobüsün kaza yapan araca çarpmasının ardından aracın gizli bölmelerine saklanmış olan esrar paketleri ortaya çıktı, bir kısmı yola saçıldı. Polis ekipleri ;bölgeyi hemen şeritle kapattı, ;miktarı ile ilgili açıklama yapılmadı.

        Kazada yaralanan Orçun Avşar, Metin Şahin ve Mustafa Dinçtürk kaldırıldıkları Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Kazada polis otosu hurdaya dönerken otomobilin içerisinde bulunanların kimliklerinin sahte olduğu ve üzerlerinde yüklü miktarda para bulunduğu iddia edildi. Kaza sonrası Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucunun bulunduğu otomobilde bulunan kişiler hakkında soruşturma başlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ