Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Polis ekip otosunda çocuğa, doktor özel kliniğinde hastaya tecavüz etti

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        İki polis memuru, Adana’da yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğuna 3 saat gezdirdikten sonra, ekip aracında tecavüz etti. Kızın şikâyeti üzerine 2’si polis 4 kişi hakkında 7 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı ancak polisler serbest bırakıldı

        Gaziantep’te evinden kaçıp Adana’ya gelen 16 yaşındaki H.P. adlı genç kız, halk otobüsünde tanışıp, iddiaya göre ailesine göndermesi için yardım istediği polis memuru tarafından, polis aracında tecavüze uğradı. Sokakta kalan kıza bir kişi de aracında tecavüz etti. Genç kızın şikâyeti üzerine 2’si polis memuru 4 kişi hakkında 7 yıl ile 29 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

        "İŞTE POLİS BÖYLE OLMALI"

        Davanın ilk duruşmasında evli ve 2 çocuk babası polis memuru D.T. (38), iddiaları reddetti. Halk otobüsünde bir yaşlı adama yardım ettiğini, H.P.’nin de kendisine “İşte polis böyle olmalı” demesiyle tanıştıklarını belirterek, “20 yaşında, adının Perihan olduğunu, otobüs hostesliği yaptığını söyledi. Kalacak yer için yardım isteyince arkadaşın evine götürdüm, Ondan sonrasından haberim yok. Evden kaçan kötü bir kız izlenimi yaratmadı. Neden iftira attığını bilmiyorum.” dedi.

        "RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİK"

        Hakkında 14.5 yıl hapis istenen polis memuru H.İ. ile 7 yılla yargılanan DJ A.K. de suçlamayı kabul etmedi. Sadece H.P.’ye yardımcı olduklarını söyledi. 29 yıl hapsi istenen kebapçı C.G. ise genç kızın yolda giderken kendisine el kaldırdığını belirterek, “Aracın içinde kendi rızasıyla ilişkiye girdik” dedi.

        'BENİ ANNEME GÖNDERİN' DİYE YARDIM İSTEDİ'

        Gaziantep’te yaşayan H.P., tecavüze uğradığı gerekçesiyle bir yıl yurtta kaldı. Sonra babasından boşanan annesine teslim edildi. 26 Mart’ta annesinden habersiz evden kaçıp Adana’ya gitti. İddiaya göre geceyi parkta geçiren kız, ertesi gün halk otobüsünde resmi kıyafetli polis memuru D.T. (38) ile tanıştı. Polis peşinden geldi, cep numarasını verdi. Kız 3 saat sonra arayıp otogardan annesine göndermesi için yardım istedi. D.T. ekip arkadaşı H.İ. (37) ile polis aracıyla genç kızı aldı. 3 saat gezdirdikten sonra polis araçlarının bulunduğu bir yerde, H.İ. araçtan indi, D.T. arka koltuğa geçti. Genç kız D.T.’nin ilişki teklifini reddetti. Ama tecavüzden kurtulamadı. Polis memuru daha sonra kızı radyoda DJ’lik yapan arkadaşı 29 yaşındaki A.K.’nin evine götürdü.

        ISSIZ YERE GÖTÜRDÜ

        Bir gün bu evde kalan H.P., evden çıkıp otogara giderken yanında aracıyla duran C.G. (24), “Gideceğin yere götüreyim” dedi. Zorla ıssız yere götürüp tecavüz etti. Sabah da bir otelin önüne bıraktı. Polisin şüpheli bulup kimlik sorduğu H.P. polislerin isimlerini verdi. İddialar üzerine polis memurları D.T., meslektaşı H.İ., küçük kızın kaldığı evin sahibi A.K. ile kıza tecavüz eden kebapçı C.G. yakalandı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 2’si polis 4 kişi hakkında ‘çocuğa cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından dava açıldı. Duruşma, H.P.’nin duruşmaya çağırılıp dinlenmesi için ertelendi.

        Mehmet YİRUN Özan TAŞOYAR / DHA

        Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde eşi polis memuru olan ve psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen A.U., karnındaki gaz şikâyeti nedeniyle pratisyen doktor T.A.’nın muayenehanesine gitti. Ardından da doktorun, kendisine serum verip bayılttıktan sonra tecavüz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. Gözaltına alınan doktor delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Savcılık talimatıyla doktor ve hastanın iç çamaşırları, kıyafetleri ve serum şişesi incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.

        BULGULARA RASTLANDI

        Laboratuvar sonuçları dün savcılığa ulaştı. Sonuçlarda, serum şişesinin içine kişiyi bayıltmaya yetecek 4 ayrı ilaç konulduğu belirlendi. Doktorun iç çamaşırında hastasına ait genital akıntı saptandı. Evli olan Dr. T.A. tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

        "HAYAL MEYAL HATIRLIYORUM"

        Doktorun kendisine tecavüz ettiğini ileri süren A.U., yaşadıklarını şöyle anlattı:

        “Karnımda şişlik vardı. Muayenhanesine gittim. Burada bana serum verip, bayılttı. Kendime geldiğimde bana bir şeyler yaptığını anladım. Hayal meyal olanları hatırlıyorum. Ama güçsüzdüm karşı koyamadım. Ayıldıktan sonra polise gelerek şikâyetçi oldum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ