Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kadıköy Belediye Başkanlığı'na kadın aday adayı

        TÜLAY ŞUBATLI / AHT

        Kadıköy Belediye Başkanlığı için belki de ilk kez bir kadın aday adayı oldu. Halen CHP Parti Meclis Üyesi, Büyükşehir ve Ateşehir belediyelerinde Meclis üyeliği devam eden İnci Beşpınar, Kadıköy'ü yönetmeye talip. Beşpınar "Kadıköy için 15 yıl hizmet ettim. Belediyeciliği biliyorum. Kadıköy'ün ilk kadın belediye başkanı olmaya talibim" diye konuştu.

        19 yıldır Kadıköy Belediye Başkanlığı yapan Selami Öztürk'ün karşısına bu kez kadın bir rakip çıktı. 15 yıl Kadıköy Belediyesinde çalışan ve 1999-2009 yılları arasında 10 yıl boyunca Başkan Selami Öztürk'ün Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığını yapan Beşpınar, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Kadıköy Belediye Başkanlığı için "Ben de varım" diyerek aday adayı oldu.

        SİYASET EMEKÇİSİ

        CHP Parti Meclisi üyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyelerinde meclis üyeliğini halen sürdüren 2 çocuk annesi İnci Beşpınar, siyasi ve sosyal alanda neredeyse 40 yıldır faliyette bulunan, erkek dünyasında politika yapmaya çalışan güçlü kadınlardan. Beşpınar'ın 68'liler Birliği Vakfı'dan itibaren başlayan uzun bir sivil toplum, sendika ve siyaset yolculuğu var. KA-DER başta olmak üzeri üyesi olduğu onlarca kadın örgütünün yanı sıra Hayvan Dostları Platformu kurucusu, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı üyeliği de yapan Beşpınar, 20 yıldan bu yana ise çeşitli belediyelerde önemli görevleri yürüttü.

        KADIKÖY'ÜN İNCİ ABLASI

        1999-2009 yılları arasında Başkan Selami Öztürk'ün Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı iken Kadın Konuk Evi'nden hayvan barınağına kadar bir çok alanda yaptığı çalışmalarla Kadıköy halkı onu "İnci Abla" diye çağırır oldu. "15 yıl çalıştığım Kadıköy Belediyesi'nde, kadınlarla, çocuklarla, yaşlılarla, engellilerle, pek çok kesimle işbirliği yaparak ama Kadıköy'ün kadınlarıyla STK'lar, üniversiteler, muhtarlarla projeler gerçekleştirdik" diyen Beşpınar neden aday olduğunu şöyle açıkladı" Ben projelerimi devam ettirmek istiyorum. Çağdaş, sosyal belediyecilği gerçekleştirmek için aday oldum. Kadıköy'ün kadınlarıyla birlikte Kadıköy için çalışmak istiyorum. Belediyeciliği biliyorum ve çok seviyorum. Adaylık yarışında kendimi şanslı görüyorum "

        TRAFİK CİDDİ SORUN

        Kadıköy'ün pek çok sorunun çözümlendiğini ama hala yapılması gereken işler olduğunu söyleyen Beşpınar " Depremle ilgili çalışmaların hızlandırılması gerekir, trafikle ilgili bazı mahallelerde ciddi sorunlar var. Örneğin Moda'da çok ciddi bir trafik problemi var. Otopark ihtiyacı için Kuşdili Çayırı'nın altında değil de neyin nerede yapılacağına odaların, uzmanların Kadıköylülerin görüşleri alınarak karar verilmeli." diye konuştu.

        HER MAHALLEYE SPOR SALONU

        Kadıköy'de kültürel sorunların bir kısmının çözümlendiğiniama hala bazı mahallelerde çocukların eğitimi ve kültürel çalışmaların iyileştirilmesi ve gençler için yapılacak çok iş olduğunu kaydeden Beşpınar "Her mahallesinde bir çocuk tiyatrosunun, sinemasının, spor alanlarının bulunduğu, gençlerin sorunlarına çözüm üreten ve tüm Kadıköylüleri kucaklayan bir yönetim tarzı ile hizmet etmek istiyorum.

        Belediye başkanı seçilirsem tüm sivil toplum örgütlerini toplayarak o işbirliğiyle kentin tüm etkinliklerinde onlarla birlikte kocaman bir sinerjiyi yeniden harekete geçirmek istiyorum. Kadıköylülerin kendilerini yönetimin içinde hissettirmek istiyorum. Çünkü bu katılımcı demokrasinin gereğidir." dedi.

        USTA MAKAMI BİZE BIRAKMALI

        Başkan Selami Öztürk'e bir mesajınız var mı? sorumuza Beşpınar şöyle "Kendisini bir usta olarak artık o makamı bize devretmesini dilerim. O bir ustadır. Çok uzun yıllar emeği geçmiştir ama artık Kadıköy'de bir kadın yöneticinin de halkın talebi vardır. Bu talebe cevap vermesini, yardımcı olmasını isterim" diyerek yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ