Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ankara'da bulunan polisevine roketli saldırı düzenlendiği bildirildi

        Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binası ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binalarına roketatarlı saldırı düzenlendi.

        Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na atılan roket patlamadı.

        İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, binada hasar oluştu. Olay üzerine bölgeye çok sayıda polis ve bomba imha ekibi sevk edildi. İki ayrı noktaya saldırı yapılırken, mermiler duvara isabet etti. Bir roketatar mühimmatı ise patlamamış halde yerde bulundu.

        SALDIRGANLAR YAKALANDI!

        Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile Polis Evi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için başlatılan operasyon sonuçlandı. Tespit edilen zanlılar, polisle çatışmaya girdi. Saldırganlardan biri ölü, diğeri ağır yaralı olarak ele geçirildi.

        Öldürülen şahsın daha önce AK Parti binasına saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş, yaralının ise Serdar Polat olduğu belirlendi.

        Ankara - Konya yolu üzerinde ormanlık bir alanda şüphelilerin yeri tespit edildi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda zanlılarla güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Zanlılardan biri ölü, diğeri ise ağır yaralı olarak ele geçirildi. Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise çok sayıda el bombası ile hafif silah bulunduğu iddia ediliyor.

        Yaralı Serdar Polat, tedavisi için Numune Hastanesi'ne götürüldü. Öldürülen Karataş'ın cesedi de ambulansla adli tıpa kaldırılacak. Saldırının DHKP-C'li teröristler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. DHKP-C, 20 Mart 2013'te de AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na roketatarlı saldırıda bulunmuştu.

        KENTTE ALARM VERİLDİ

        Olası bir üçüncü patlama ihtimaline karşı da bomba imha uzmanları bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Olay yerine ayrıca frekans karıştırcılar gönderildi. Ek binada mesai bitimi nedeniyle az kişinin bulunduğu, Polisevi’nde ise misafirlerin olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından Polisevi'nde kalanlar kendilerini panikle dışarı attı. Kentte alarm verildi. Birçok yol trafiğe kapatıldı.

        SALDIRIDA RPG-7 ROKETATAR KULLANILDIĞI, DUVARA SAPLANAN MERMİNİN İNFİLAK ETMEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

        Saldırının ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğünün farklı birimlerinden çok sayıda ekip, olay yerinesevk edildi. Bölgeye, "akrep" diye tabir edilen hafif zırhlı araçlarla gelen özel harekat polisleri çevrede önlem aldı.

        Olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları, saldırının meydana geldiğiyerdeinceleme yaptı. Bölgedeeğitimli köpekler eşliğinde de aramalar gerçekleştirildi.

        Saldırının, Çetin Emeç Bulvarı'nın sol tarafında yol kenarından düzenlendiği, bölgedebir roketatar silahı ile patlamamışroket mermisi bulunduğu belirtildi.Olayda, RPG-7 roketatar kullanıldığı,duvara saplanan merminininfilak etmediği öğrenildi.

        Binanın üçüncü katındaki otoparkın camından giren ve duvara saplananroket mermisininçıkartılması için çalışma başlatıldı.Zanlıların, üçüncü roketi ateşlemeye fırsatbulamadan kaçtıkları ifade edildi.

        Olay yerinde, bir çanta ve örgüte ait flama da bulundu. Mühimmat, çanta ve flama, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

        Güvenlik güçleri, zanlı ya da zanlıların otomobille olay yerinden kaçtığını belirtti. Bölgedeki tüm güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

        Bölgede, saldırının ardından geniş çaplı önlem alınırken,Çetin Emeç Bulvarı da trafiğe kapatıldı.

        Saldırı, polisevinde kalanlarla çevredeki vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Olay yerine gelen çok sayıda vatandaş, güvenlik görevlilerince uzaklaştırıldı.

        İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER OLAY YERİNDE!

        İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

        Öte yandan, saldırıda atılan üç roketten birinin binaya isabet ettiği öğrenildi.

        İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER'İN AÇIKLAMASI

        "Bu akşam sat 21.30 sıralarında Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal hizmetler dairesinin ve diğer ünitelerin görev yaptığı ikinciek binasının üçüncü katına ve polisevinin ön cepheden zemin, arka cepheden birinci katına birer roket atar mermisi isabet ettiği tespit edildi. Her iki mermi de duvara saplandı, can kaybı veyaralı yok.

        Çetin Emeç Bulvarı'ndayol üzerinde, kaldırımdan yolun alt tarafına geçilerek bir anlamda topraklık alandan iki atışla bu saldırının gerçekleştiği tespit edildi. Atılan yerden yapılan tespitte bir roketatar ve patlamamış bir mühimmat, birçanta ve üzerinde yaşadışı sol örgütün sözde bayrağı bulundu."

        Bir soru üzerine saldırıyı yasadışı sol bir örgütün yaptığının düşünüldüğünü, bununtespitine çalışıldığını, yanıltma amacı da olabileceğini bildiren Güler, şunları söyledi:

        "Olayın hemen akabinde muhtemelen araçla kaçtıkları yolunda bilgiler var veya vadi içine kaçtıklarına dair bilgi var,araştırıyoruz, Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapılıyorlar. Üzücü bir olay, can kaybı ve yaralının olmayışı teselli edici bir durum.Polisimiz, olay yeri inceleme ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara emniyetinin bütün ekipleri olayla ilgili tespitleri yapmaya çalışıyor."

        Fail veya faillerin mutlaka en kısa zamanda yakalanıp gereğinin yapılacağını belirten Güler, "Bu tip saldırılar geçmişte de yapıldı. Bu dönemde yeni eylem arayışında olan örgütler var. Bunlarla ilgili çalışmamızısürdürüyoruz" diye konuştu.

        VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Ankara'da polisevine yapılan saldırı ile ilgili twitter hesabından mesaj yayınladı.

        Mutlu, "Devletin, güvenlik birimlerine yapılan saldırılar terörle mücadelede teşkilatın azmini asla sarsmaz bilakis daha da güçlendirir" dedi. Mutlu ardından, "Bu saldırı halkımızın huzur ve güvenliği için fedakarca çalışan polisimizi ve güvenlik güçlerimizi asla yıldıramaz" şeklinde de tweet attı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ