Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gezi olaylarında hayatını kaybeden 6 kişinin adı parka verilecek

        Ankara'da Çankaya Belediyesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin isimlerini 6 parkta yaşatma kararı aldı.

        Olaylar sırasında Adana’da hayatını kaybeden polis memuru Mustafa Sarı’nın isminin de bir parka verilmesi dikkat çekti. Parkların toplu açılışı cuma günü gerçekleştirilecek.

        Çankaya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Gezi Parkı eylemlerinde demokrasi adına verdikleri mücadeleyle halka mal olmuş direnişçiler Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş ve komiser Mustafa Sarı adına düzenlediği yeni parklar 27 Eylül Cuma günü açılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

        TANIK’TAN 'TÜRKİYE TARİHİNE GEÇECEK OLAYLAR' VURGUSU

        Parklar, Çankaya Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda düzenlendi. Yapılan çalışmayla ilgili Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık; Gezi Parkı eylemlerini ‘Türkiye tarihine geçecek ve hafızalardan silinmeyecek olaylar’ olarak niteledi.

        Tanık, “Yaşananları Çankaya’da da unutturmamak adına almış olduğumuz bu karar, toplumsal olayların ne denli izler bıraktığını gösteriyor. Barış, kardeşlik, güven ve hoşgörünün hakim olduğu günler geçirmeyi umut ediyorum. Sonsuzluğa uğurladığımız bu kardeşlerimiz, hafızalarda olduğu kadar parklarımızla da yaşayacaklar.” şeklinde konuştu.

        Belediyeden yapılan açıklamada, “Gezi Parkı direnişçilerinin isimlerini Mustafa Kemal, Kırkkonaklar, Dikmen-Cevizlidere, Öveçler ve Birlik semtlerinde yaşatmaya devam edecek olan parklar, taşıdıkları anlamın yanı sıra çim alanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanları ile de bulundukları bölgede yaşayan vatandaşlara önemli bir dinlenme ve eğlenme imkanı sunacak.” denildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ