Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa O katliamın nedeni belli oldu

        Zafer SAMANCI/AHT

        Konya'da Cuma namazından çıkan cemaatin üzerine kurşun yağdıran ve 3 kişiyi öldüren zanlı Mustafa Eroğlan. "Kendi yaptığım şarabı içtim. Sonrasını hatırlamıyorum'' dedi. Tutuklanann zanlıyı ölenlerin yakınları adliye çıkışında linç etmek istedi.

        Olay Konya'nın Hadim ilçesi Yelmez köyünde meydana gelmişti. 55 yaşındaki Mustafa Eroğlan, Cuma namazından çıkan cemaate evinin verandasından tüfekle ateş açarak 3 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Olayın ardından jandarmalar tarafından tüfekle birlikte yakalanan Mustafa Eroğlan verdiği ilk ifadesinde olayı hatırlamadığını söyledi. 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına neden olan zanlı, ifadesinde kendi yaptığı şarabı içtiğini ve olay anını hatırlamadığını söyledi.

        ''TELEVİZYONUN SESİNİ KIS DEDİ ÇOK SİNİRLENDİM''

        Jandarmanın müdahalesiyle gözaltına alınan Eroğlan, sabah saatlerinde Hadim Adalet Sarayı'na getirilerek hakim karşısına çıkarıldı. Eroğlan'ın ifadesinde, "Verandada kendi yaptığım şarabı içiyordum. Mehmet Ali Ayrancı Cuma namazına giderken bana dönüp televizyonun sesini kıs dedi. Bu yüzden tartışmaya başladık. Bu sırada temizlediğim tüfeğim de yanımdaydı. Tartışmanın sonrasını hatırlamıyorum. Ateş ettiğimi bile bilmiyorum. Mehmet Ali Ayrancı ile aramız çok iyi değildi, muhtarken beni bir kez dövmüştü. Yine de öldükleri için çok üzüldüm'' dediği öğrenildi.

        Mahkeme tarafından tutuklanan zanlı, akıl sağlığı ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı ile ilgili rapor alınması için polis nezaretinde Adana'ya sevk edildi. Mahkeme devam ederken ölenlerin yakınları adliyenin önüne geldi. Araçlarından inen bir grup adliyeye girmek için girişimde bulundu. Güvenlik güçleri yakınlarını kaybeden gruba müdahale ederek içeri girmelerini engelledi.

        ''SAKIN GELMEYİN''

        Eroğlan'ın Mehmet Ali Ayrancı'yı camiye giderken vurduğu, oğlu Mehmet ile kardeşi Nurettin'i camiden çıktıktan sonra yardım için girdiklerinde vurduğu öğrenildi. Olayı gören köylüler, "Mustafa balkondan ateş ediyordu. Son olarak Nurettin'i vurdu. Nurettin de yaralı bir şekilde 20 metre kadar bize doğru geldi. Sakın gelmeyin, geleni vuruyor diyerek herkesi uyardı, ancak kendi hayatını kaybetti. Mustafa'yı eşi terk etmişti, kardeşi de intihar etmişti. Ne yaptığı belli değildi. Köyümüze büyük bir acı bıraktı. Cezasını çeksin" dedi.

        YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

        Hadim Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan cenazeler, olayın gerçekleştiği cami önüne getirildi. Mehmet Ali Ayrancı, oğlu Mehmet Ayrancı ve kardeşi Nurettin Ayrancı'nın cenaze törenine, yakınları ile birlikte Konya Valisi Muammer Erol ve çevre köylerden de çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeler köy mezarlığında yakınlarının gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ