Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ali İsmail Korkmaz davasında yeni gelişme

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR (AHT)

        Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında sopalarla dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın (19) ölümüyle ilgili tutuklanan 1'i polis 5 kişinin tahliye talebi reddedildi. 20 Kasım'da Eskişehir'de görülmeye başlaması gereken davanın ise güvenlik gerekçesiyle başka bir kente alınabileceği belirtildi.

        DAVA BAŞKA İLDE GÖRÜLEBİLİR

        Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianameyi kabul eden ve duruşma tarihini 20 Kasım 2013 olarak açıklayan Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak güvenlik konusunda görüş talep etti. Mahkemeye valilikten ilgili yazının cevabının geldiği, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelecek yazı ile birlikte sakınca olduğu yönünde görüş oluşursa durumun Adalet Bakanlığı'na bildirilerek davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile gönderilmesinin istenebileceği belirtildi. Eskişehir Barosu'nun da önümüzdeki günlerde konu ile ilgili olarak bir açıklama yapacağı öğrenildi.

        TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

        Soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırın sahibi İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar (20), davanın başlamasından önce avukatları aracılığıyla bir üst mahkeme olan Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak tahliye talebinde bulundu. 5 tutuklunun tahliye talepleri reddedildi.

        İddianamede tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın yanı sıra ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.'nın da tutuksuz olarak yargılanmaları talep edildi.

        ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

        İddianamede tutuklu polis memur Mevlüt Saldoğan için ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması istenilerek şöyle denildi:

        "Yerde yatan maktulün göğüs ve baş kısmına 3-4 defa şiddetle tekme atmasının sonucunda yaralanmanın haricinde ağır neticenin ortaya çıkabileceğini ön görebileceği, şüphelinin öngörebileceği bu durumlarda meydana gelen ağır netice açısından kastla hareket ettiği, tekme atması sonucu maktulün ölebileceğini tahmin etmesi gerektiği, şüphelinin maktulün hiç beklemediği bir şekilde çok sert bir tekme atması, yerde yaralanmış vaziyette yatan maktulün hiç beklemediği bu darbeden dolayı yaralanması, akabinde gördüğü tedaviye rağmen ölmesi olayında şüphelinin, maktulün ölmesine neden olduğu anlaşıldığından şüpheli Mevlüt Saldoğan'ın TCK'nin 81/1 maddesi gereğince cezalandırılması..."

        ÖLDÜRME SUÇUNA KATILDILAR

        İddianamede tutuksuz polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.'nın, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ilgili olayda suçun icrasını kolaylaştırdıkları, tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın eylemini destekleyici, hazırlayıcı ve kolaylaştırıcı eylemlerde bulundukları ve bu suretle adam öldürme suçunu iştirak ettikleri kaydedildi.

        KATKIDA BULUNDULAR

        İddianamede ayrıca tutuklu olan fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar için de "Suçun icrasında rolleri ve katkıları, taşıdığı önem göz önünde bulundurulduğunda, şüphelilerin Mevlüt Saldoğan'ın eylemine nazaran suçun yaratıcısı ve yapıcı niteliklerini taşımayan ama onu destekleyici, hazırlayıcı veya kolaylaştırıcı bir durum arz ettiği anlaşıldığından adam öldürme suçuna iştirak ettikleri, şüphelilerin üzerilerine atılı suçlardan yargılanmalarının yapılarak eylemlerine uyan yasa ve sevk maddeleri gereğin ayrı ayrı cezalandırılmalarına kamu adına talep ve iddia olunur" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ