Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan arkadaşını ziyaret etti!

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'nın Ceyhan ilçesinde cezaevinde kaldığı dönemde kendisine yardımcı olan arkadaşının evini ziyaret etti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ceyhan'da toplu açılış töreninin ardından cezaevinde kaldığı sırada kendisine yardımcı olan gardiyan arkadaşı Fehmi Kanlı'nın Sarısakal Mahallesi'ndeki evine gitti. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı ziyarette Başbakan'ın mahallelerine geldiğini öğrenen yüzlerce kişi Fehmi Kanlı'nın evinin etrafında toplandı.

        Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Fehmi Kanlı'nın evine geçen Başbakan Erdoğan'a, içli köfte, dolma, sarma, kavurma gibi yöresel yemekler ikram edildi. Ziyaret yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Korumalar dışarıda çocuklara oyuncak dağıtırken, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Erdoğan çıkışta mahalle sakinleriyle sohbet ettikten sonra mahalleden ayrıldı.

        Ziyaret sonrası basın mensuplarını kabul eden Fehmi Kanlı, Başbakan ile 35 yıllık dostluklarının olduğunu ve bu süre zarfında ilk kez görüştüklerini söyledi. Erdoğan'ın dünya lideri bir kişi olduğunu ve çok mütevazı olduğunu söyleyen Kanlı, cezaevinde kendisinin gardiyan olduğunu ve cezaevinde Başbakan'a yardımcı olduğunu söyledi. Kendisine hazırladıkları yemekleri ikram ettiklerini belirten Kanlı, "Ziyaret sürpriz oldu. 35 yıllık arkadaşız ve 35 yıldır ilk kez bir fırsatını bulup kendisi ile görüştük. Çok mutlu oldum evimi şereflendirdi" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ