Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Gelmenin de bir usulü var 8 ay bir parti bloke edilirmi?’

        DÜZGÜN KARADAŞ/HT GAZETE

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını ilan eden Tekin, Sarıgül’ün aday adaylığına ilişkin “Gelsin. Sırt sırta veririz. Sen 1 puan fazla alacaksan, başımın üstüne” dedi.

        CHP’de eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve Prof. Halil Semih Eryıldız’dan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

        “Gürsel Tekin’in belediye başkanlığında ‘Bugün git, yarın gel’ asla olmayacak” diyen Tekin, Habertürk’ün sorularını şöyle yanıtladı:

        REKABET: (Adaylığınız başkaldırı mı?) Olurmu? Tamtersine rekabettir, zenginliktir. 8 aydır İstanbul’un bir tek sorununu konuşmadık. (Sarıgül) Geldimi, gelecek mi? Geldi-geleceği boşver. İstanbul ile ilgili CHP ne diyecek? Onu konuşalım. Kaç ay daha bu tartışmayla meşgul olacağız?

        ZENGİNLİK: (Sarıgül gelirse ne olacak?) Gelsin. Rekabetten zenginlik doğar. Sırt sırta veririz. Eğer İstanbul halkı, örgütümüz, partimiz kimi kabul görüyorsa, kaderimizdir, razıyız ona. Mesele CHP’nin İstanbul’da iktidarıysa, gerisi teferruattır. Geleceksen gel kardeşim. Demokratik bir yarıştır bu. Sen 1 puan fazla alacaksan, başımın üstüne. Aslanlar gibi arkanda dururum. Yoksa 8 aydır bir parti bloke edilirmi? Gelmenin de bir usulü vardır.

        ABESLİK: (Adaylığınız CHP’de parçalanmaya neden olurmu?) Ben 30 yıllık CHP’liyim. Hak sahibi olan benim. Hak sahibi olmayan için kullanılmıyor da benimiçinmi kullanılıyor. Bunu söylemek abesliktir. Particilik değildir.

        TERBİYE: (Kılıçdaroğlu’na rağmen bir şey yaparmısınız?) 30 yıllık siyasi yaşamımda CHP terbiyesi almış bir insanım. Bu kadarını söyleyeyim, herkes anlar. Siyasetin nezaketini de bilen bir insanım.

        NEŞTER: (Kazanırsanız İstanbul için ne yapacaksınız?) Çürümüş bürokratik sistemi komple değiştireceğim. İnsanların hayatını kolaylaştıracağım. “Bugün git, yarın gel”, Gürsel Tekin’in belediye başkanlığında asla olmayacak. Şeffaf belediyecilik olacak. Vatandaşa, “Başın düşerse dara, Gürsel Tekin’i ara” diyeceğim. Hiç kimse “Ben CHP’ye oy vermedim” diye kendisini korkuda hissetmeyecek.

        ROBİN HOOD: (Bu radikal değişiklikleri nasıl yapacaksınız, Robin Hoodmusunuz?) Evet, Robin Hood’um.

        RAKİP BAŞBAKAN: (AK Parti’nin adayı kimsizce?) AK Parti’nin adayını hiçmerak etmiyorum. Çünkü sonuç itibarıyla kimaday olursa olsun, İstanbul’da bizim rakibimiz Sayın Başbakan’ın kendisidir. Süreci kendisi yönetecektir. Biz o bilinçle hareket ediyoruz.

        HAZIRIM: (CHP’nin İstanbul’u alacağına inanıyormusunuz?) Kesinlikle. Avucumun içi kadar buna eminim. 2009 yılında çok az bir oyla seçimi kaybetmiştik. Şimdi yarımkalmış bir süreci tamamlamak istiyorum. Buna hazırım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ