Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dolandırıcılıkta son nokta!

        İstanbul'da kendilerini Hz. Hızır olarak tanıtarak bir işadamını binlerce TL dolandırdığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

        Olay, hedef seçtiği bir işadamının dolandırıldığını son anda fark etmesi üzerine ortaya çıktı. İddiaya göre, Şişli'de bir Cami'de yatsı namazını kılan ve inşaat işleriyle uğraşan işadamı Şehzade Y., cami avlusunda Cem Ö. tarafından önü kesildi. Şişli Belediyesi'nden aldığı yardımlarla ayakta durmaya çalıştığını ve evinde yakacak kömürünün dahi bulunmadığını anlatan Cem Ö. işadamından yardım istedi. Bunun üzerine işadamı cebinden çıkardığı 10 TL'yi verdi.

        "BEN HIZIR ALEYHİSSELAMIM, BENİ YEMEN'E GÖNDER"

        Bu sırada işadamıyla dini konularda sohbet etmeye başlayan Cem Ö işadamına hitaben; 'Ben Garip Bir Yolcuyum' diyerek üç kez aynı cümleyi söyledi. Ardından işadamına yine üç kez üst üste 'bir isteyin var mı' diye sordu. İşadamının sessiz kalması üzerine 'peki bana senin bir isteğin var mı diye sormayacak mısın' diyerek sordu. Ne istiyorsun diyen işadamına 'Korkma. Ben Hızır Aleyhisselamım, Sağa sola sakın bakma. Beni Yemen'e gönder. Orada yetim çocuklar için kurban keseceğim' dedi.

        Camiden çıkan işadamı gerçekten Hızır Aleyhiselam sandığı şüpheliye bin lirası kendisine 500 TL'si de bir arkadaşına ait olan bin 500 lirayı cebinden çıkararak şüpheliye verdi. İşadamı daha sonra 500 TL'nin kendisine ait olmadığını ve yanlışlıkla verdiğini söyleyerek geri istedi. Ancak şüpheli, 'alınan para geri verilmez' diyerek ret etti.

        "İKİ GÜN SONRA SANA MÜJDELİ BİR HABER VERECEĞİM!"

        İşadamından parasını alan şüpheli aralarında olup biten diyalogu kimseye anlatmaması gerektiğini tembihleyerek kendisine iki gün sonra müjdeli bir haber vereceğini ve buluşma noktasına farklı bir görünümde ve elinde beyaz bir havluyla görüneceğini söyleyerek yanından ayrıldı. Şüpheli Cem Ö. iki gün sonra işadamına arayarak buluşmak istediğini söyledi. Buluşma noktasına gelen işadamı Şehzade Y. Hızır Aleyhisselam sandığı Cem Ö. yerine bu kez elinde beyaz havlu bulunan Şamil S. ile karşıladı. Ancak işadamı hala Hızır Aleyhiselam sandığı kişiden şüphelenmedi.

        "SANA ALLAH VE PEYGAMBERİNİN SELAMINI GETİRDİM"

        Şüpheli işadamına 'Sana Allah ve Peygamberinin selamını getirdim. Ama bu yaşanılanları sakın kimseye anlatma yoksa bir daha beni göremezsin' diyerek sıkı sıkı tembihledi. Sonra işadamına dönerek 'var mı benden bir isteğin' diyerek üç kez tekrar etti. işadamı 'sadece Allah'ın rızasını isterim' diye yanıt verdi. Bunun üzerine şüpheli 'o halde senin bir isteğin var mı diye bana sormayacak mısın' diye sordu. Bunun üzerine işadamı şüphelinin istediğini sordu. Şüpheli Şamil S. 'cebindeki bütün paranı Allah rızası için ver' dedi. Cebindeki 2 bin TL'yi verdikten sonra kredi kartı kullanıp kullanmadığını sorduğu işadamına dünyadan tam anlamıyla arınması için kredi kartındaki tüm limitleri çekerek kendisine vermesini istedi. Beraber bankaya giden şüpheli ile işadamı kredi kartlarındaki toplam 5 bin TL'yi de çekerek şüpheliye verdi. Şüpheli bunun üzerine işadamına dönerek 'işte şimdi birinci sınavı geçtin, sıra ikinci sınavda diyerek 'şeytan atını' yani otomobilini satarak parasını kendisine getirmesini istedi.

        İŞADAMI ŞÜPHELENDİĞİ SAHTE HIZIRLA YAPTIĞI GÖRÜŞMELERİNİ KAYDA ALDI

        Evine gittikten sonra durumdan şüphe duymaya başlayan işadamı Şehzade Y kendisini arayan sahte Hızır'la yaptığı görüşmeleri kayıt altına aldıktan sonra polise gidip şikayetçi oldu. Bunun üzerine kontrollü takip başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü şüpheli ile mağduru sözde sattığı otomobilin parasını teslim etmek üzere buluşma sağladı. Sahte Hızır'ı arayan işadamı otomobilini 38 bin 500 TL'ye sattığını ve parayı teslim etmek istediğini söyledi. Şüpheli bunun üzerine Şişli'de İzzet Paşa Parkı'nda buluşalım dedi. Buluşma yerinde bir araya gelen işadamı ve şüpheliler bir araya gelir gelmez devreye giren Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler daha sonra emniyette sorguya alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler kendisinden şikayetçi olan işadamını tanımadıklarını ileri sürdü. Şüpheliler Camii avlusunda ayet ve dua kitapları sattıklarını ve Allah kelamına paha biçilemeyeceğini iddia ederek işadamının kendilerinden alışveriş yapmış birisi olabileceğini iddia ettiler.

        Emniyet Müdürlüğündeki sorgu ve işlemleri tamamlanan iki şüpheli bugün öğlen saatlerinde Çağlayan Adliye Sarayı'na sevk edildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ