Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 16 yıl sonra gelen özür!

        CEMAL DOĞAN/HT GAZETE

        28 Şubat davasında savunma yapan dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner, "Yağlı kazığa oturturum" ifadelerini kullandığı dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'den 16 yıl sonra özür diledi: “Ayıp etmişim, yakışmamış. Üslubum bu değil”

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasında dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner savunma yaptı. Tutuksuz yargılanan Saner, Batı Çalışma Grubu’nun çalışmalarıyla bir ilgisinin bulunmadığını belirterek “O dönemde, yargı mensuplarına ve basına verilen brifinglerde yer aldım ve konuşmalarım oldu. Ancak bunları ben organize etmedim” dedi. Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’e yönelik sarf ettiği “Yağlı kazığa oturturum” sözlerine değinen Saner, “Zamanında kendisinden özür diledim. Ancak ulaşmadı veya duymadı. Geçen hafta bir televizyona çıkıp benim ismimi verdi. Eğer ağır buluyorsa, 1997’de beni mahkemeye verseydi. Ancak her şeye rağmen yine bu sözlerim için hicap duyuyorum. Evet ayıp etmişim. Yakışmamıştır” diye konuştu.

        Müşteki Şevket Kazan’ın avukatı Yılmaz Bölükbaşı’nın “Üslubunuz bu şekilde midir?” sorusuna yanıt veren Saner, “Üslubum bu değildir. Ben kibar İstanbul çocuğuyum” diye konuştu.

        ‘HATIRLAMIYORUM’ DEMİŞTİ

        Çetin Saner geçen yıl sorgusunda “Böyle bir beyanım olmadı” demişti. Saner sorgusunun devamında ise “Sinirle birtakım sözler sarf ettim. Kazık meselesini ise hatırlamıyorum” diye konuşmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ