Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a sözlü müdahalesini değerlendirdi

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik müdahalesini, "Genç'in tepkisi ne kadar uygun ve doğru değilse, bir Sayın Bakan'ın, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik mensuplarının Japonya topraklarında bir milletvekiline yönelik fiziki müdahaleleri de şık olmamıştır" diye değerlendirdi.

        TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye ile Belarus Arasında Geri Kabul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Tasarı'nın üzerinde söz alan Altay, Genç'in, Japonya Büyükelçiliği'nde düzenlenen gecede Emine Erdoğan'a yönelik "Hangi yetkiyle konuşuyorsun" ifadesinin hoş olmadığını, uygun düşmediğini söyledi.

        Genç'in sözlerini Erdoğan'ın duymadığını ifade eden Altay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın "Ben duydum" dediğini söyledi. Altay, siyasetin refleks işi olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

        Altay, kadınlara karşı nazik, saygılı olmaları gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Büyükelçi, daha önce de Japonya'da benzeri uygulamanın sonucu olarak hamınefendinin konuşmasını istemişler. Bizce de çok doğal ve sakıncası yoktur. Sayın Genç'in tepkisi ne kadar uygun ve doğru değilse, bir Sayın Bakan'ın, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik mensuplarının Japonya topraklarında bir milletvekiline yönelik fiziki müdahaleleri de şık olmamıştır. Bir uygun olmayan durum başka uygun olmayan durumla örtüşmüş, ülkemiz açısından hoş olmamıştır. Bazı gazeteler, bu olayı gereğinden fazla abartarak, değişik manşetlerle vermesi sizi, Genel Başkanınızı, hanımefendiyi üzmüş olabilir. Siyasette bunlar hep vardır, keşke olmasaydı. Keşke hanımefendi orada konuşurken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, konu mankeni gibi hanımefendinin yanında durmasaydı."

        CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Meclis kürsüsünden "Yeni Ortadoğu'nun sahibi ve hizmetkarı biz olacağız" dediğini söyledi. Atıcı, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı'nın bunu söyleyemeyeceğini savunarak, "Eğer diyorsa hayalperest, yayılmacı zihniyete sahiptir. Bakan, her şeyi bildiğini zannediyor ama onları da dışişlerini de bilmiyor" diye konuştu.

        Vatandaşın AK Parti'ye olan güveninin bittiğini savunan Atıcı, vatandaşın, "Bunlar Suriyelilere oy kullandıracaklar" dediğini öne sürdü. Atıcı, "Eğer böyle olursa, bu işin altında kalırsınız, bedelini size çok net şekilde ödetiriz" dedi.

        Konuşmaların ardından tasarı yasalaştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ