Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik Habertürk'e konuştu, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 2004 yılındaki MGK kararı

        AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 2004 yılındaki MGK kararı ve Başbakanlık Takip Kurulu belgeleriyle ilgili "2010 referandumuna kadar AK Parti, vesayetçi zihniyetin mağduruydu" dedi. HABERTÜRK'ekonuşan Çelik şunları söyledi:

        HEDEF HÜKÜMETTİ:2004 bizatihi AK Parti aleyhine darbe, eylem planlarının hazırlandığı tarihtir. 2010 referandumuna kadar bizatihi AK Parti hükümeti vesayetçi zihniyetin mağdur ve mazlumudur. Balyoz Eylem Planı 15 Mart 2003, 59. Hükümet'in kuruluş tarihidir. Bu yollar başarılamayınca 2008 yılında AK Parti'ye kapatma davası açıldı.

        MAĞDUR ETMEDİK:Bir kurum ve şahıslar tarafından getirilen iddialara, idareler hukuk çerçevesinde bakarlar. MGK'da daha ileri tartışmalara yol açılmaması için baktık. Hükümete tavsiye niteliğinde iddialar dile getirilmiş. Hükümet almış bunları, alıp birilerini mağdur ve mazlum konuma sokmamıştır. BTK ile ilgili en fazla gündeme gelen benim bakanlığımdı. Yayınlanan belgede 14 imam hatip okulunda kız öğrencilerin kılık kıyafete uymadığı iddiası BTK'ya geliyor daha sonra da bize bildiriliyordu. Belgede 'Yapılan incelemede söylenenler sukut bulmamıştır' deniyor. Kararlarla, birisi mağdur edilmemiş, birine haksızlık yapılmamıştır.

        RUSYA'DAKİ OKULLAR:Hizmet cemaati ileri gelenleri "en rahat dönemlerini AK Parti iktidarları döneminde yaşadıklarını" söyledi. Rusya'da Hizmet cemaatinin okullarına yönelik Rusya yönetimince olumsuz tavrı vardı. Bizzat Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkan'ın devreye girdiğini biliyorum.

        BULANIK SUDA AVLANANLAR:Dershane tartışmasında birileri bulanık suda avlanmak istiyor. Hükümet ile Hizmet cemaatini karşı karşıya getirmeye çalışanlar maalesef kızıştırmaya devam ediyorlar. Bunlara prim verilmemesi gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ