Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyanet'ten boşanma hutbesi, boşanmalar

        Diyanet İşleri Başkanlığı cuma hutbesinde "boşanmalara" değindi. Tüm camilerde önceki gün okunan cuma hutbesinde kadını kocasına karşı kışkırtmanın dinen günah olduğu belirtildi.

        Hutbede, boşanmanın toplumu derinden tehdit eden ve nice felaketlere sebep olan çok önemli bir sosyal sorun olduğu, büyük umutla kurulan, güzel duygularla beslenen, vaatlerle oluşturulan kutsal birlikteliği sudan veya büyütülen değersiz nedenlerle yok edildiği ifade edildi. Hutbede şunlar dendi:

        "Toplumumuzda sıkça görülen boşanma sebeplerinden birisi de evliliğe dışarıdan müdahale eden bazı kimselerin kadını kocasına karşı kışkırtmalarıdır. Peygamber ‘Kadını kocasına karşı kışkırtan bizden değildir' buyurarak, karı kocanın arasını bozmanın, onların huzurunu kaçıracak söz ve eylemlerde bulunmanın, Müslüman'a yakışmayacağını belirtmişlerdir. Bu kışkırtmaların bir sonucu olarak kadının meşru bir sebep yokken kocasından boşanmaya kalkışması dinimizde asla tasvip görmez. Hz. Peygamber ‘Her hangi bir kadın, geçerli bir sebebi olmaksızın kocasından boşanma talep ederse, cennetin kokusu ona haram olur' diye buyurmuştur."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ