Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tecavüz ettiği engelli gibi yangında öldü

        Uğur USLUBAŞ / BURSA / AHT

        Bursa’da 4 yıl önce eşini kanserden kaybeden Arif Can (47), 3 yıl önce komşularının zihinsel engelli kızı 25 yaşındaki E.Ş.’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Can, 1 yıl hapis yatıp tahliye olurken, E.Ş. olaydan kısa süre sonra evlerinde çıkan yangından kaçarken hayatını kaybetti.

        Bir temizlik şirketinde çalışan Can, önceki gece ilkokula giden kızları Havva (10) ve 11 yaşındaki H.’yi yatırıp, sobayı yakarak uyudu. Ancak saat 04.00 sıralarında sobanın aşırı ısıttığı bacadan çıktığı düşünülen yangın kısa sürede evi sardı. Komşular alevleri fark edip itfaiyeye haber verdi. Uyanan Can, kızlarının odasına daldı. Can, büyük kızı H.’yi kucaklayarak salona çıkardı. Ama küçük kızını kurtarmak için girdiği odadan çıkamadı.

        KIZI DA YANGIN KURBANI

        Eve giren itfaiye erleri H.’yi ağır yaralı olarak dışarı çıkardı. H., “Babam beni odadan çıkarıp, içeri girdi. Kardeşimle evdeler. Onları kurtarın” dedikten sonra bayıldı. İtfaiye ekibi alevleri söndürüp odaya girdiğinde Can ile kızı minik Havva’nın cansız bedenleriyle karşılaştı. Can’ın, olaydan 2 gün önce ücretsiz kömür için muhtarlığa başvuru yaptığı öğrenildi. Durumu ağır olan küçük H., Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ