Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsmail Hakkı Karadayı'Meğer neler yapmış bizim TSK'

        FEVZİ ÇAKIR / HT GAZETE

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında geçen hafta savunmasını tamamlayan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın dün çapraz sorgusu yapıldı. Karadayı, 49. duruşmada, mahkeme heyeti ve avukatların sorularına yanıt verdi. Emekli Orgeneral Karadayı, Sincan’da yürütülen tankların sorumluları hakkında işlem yapılıp yapılmadığı yönündeki soru üzerine, “Sorumlu olacak kimse yok ki. Bu eğitim olarak yapılan bir faaliyettir” dedi.

        'DARBE DİYE BİR ŞEY YOK'

        “Darbeye karşı çıkacakların atıldığı fikrine katılıyor musunuz?” sorusuna Karadayı, “Darbe diye bir şey yok ortada, nereden çıkarıyorsunuz?” karşılığını verdi. Karadayı, “BÇG’ye ilişkin” bir soru üzerine ise “Genelkurmay’da onlarca çalışma grubu olur, çalışma grupları yasal olmayan bir hedefe yönelmez” diye konuştu. Müşteki avukatı Necip Kibar, 70 yaşındaki Medine Bircan’ın, başörtülü olduğu gerekçesiyle Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi göremediğini savunarak, “Başı açık fotoğraf getiremediği için hayatını kaybetti. Bunlar 28 Şubat’taki psikolojik harekâtlardı” dedi ve Bircan’ın fotoğrafını gösterdi.

        'ALAKAMIZ OLAMAZ'

        Bunun üzerine Karadayı, “Bir defa bunlarla alakamız olmaz. Ben ilk defa mahkemeye geliyorum. Sizleri dinledikten sonra gerçek mağdurların burada oturan arkadaşlarımız olduğuna inanıyorum. Meğer neler yapmış bizim TSK. Böyle mantık dışı şeyler olabilir mi? Bunu samimi olarak söylüyorum. Buradaki arkadaşlar gerçek mağdurlar” ifadesini kullandı. Karadayı’nın bu sözleri, sanık yakınlarınca alkışlandı. Mağdurlar ise bu sözlere tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ