Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beyoğlu'nda kadın cinayetleri protestosu, Beyoğlu'nda gerginlik

        Beyoğlu'nda toplanan bir grup, Türkiye'deki kadın cinayetlerini protesto etti.

        Tünel mevkisinde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, "Kadınlar için adalet", "Kadın katillerinden hesap soracağız", "Kadın cinayetlerini durduracağız" yazılı pankart ve dövizler açarak Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

        Slogan atarak yürüyen grup, son zamanlarda yaşanan olayları gerekçe gösteren çevik kuvvet polisleri tarafından engelledi. Grubun, polisin ikazlarına uymaması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

        Durumu protesto eden gruptakiler adına basın açıklaması yapan Platform Temsilcisi Gülsüm Kav, bu sokaklarda bir kez daha kadınların yaşam haklarının çalındığını haykırmak için toplandıklarını belirterek, geçen yıl öldürülen 237 kadının hesabını soracaklarını söyledi.

        Kav, 2013'te öldürülen kadınların davalarını takip ettiklerini ve sanıkların ağır ceza almalarını sağladıklarını dile getirerek, buna rağmen kadın katillerine ceza indirimlerinin devam ettiğini öne sürdü.

        Bu tür cinayetlerin ağır cezalara çarptırılması için hazırladıkları Ceza Kanunu'na ek maddeyi TBMM'ye sunduklarını belirten Kav, bu önerilerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.

        Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ