Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konsensus'un anketi Mustafa Sarıgül'ü sevindirdi

        CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı MustafaSarıgül, Esenler'de yaptığı konuşmada Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin, HABERTÜRK için yaptığı ''Türkiye Gündemi Ocak 2014"' başlıklı kamuoyu araştırmasının sonuçlarına değindi.

        Anket sonuçlarına göre,'En Beğenilen Liderler' sıralamasında yüzde 44 oy alan Başbakan Erdoğan'ın ardından ikinci sırada yer alan Sarıgül,"Bugün bir gazetede bir liderlik araştırmasındaSarıgül, Başbakan'ı yakalamış. Şimdi yüzde 44 Sayın Başbakan, yüzde 40Sarıgül. Arada 4 puan fark kalmış. Siz biraz daha çalışırsanız, bu açığı kapatacağız" dedi.

        "BUGÜN İKTİDAR OLANLAR YARIN MUHALEFETE DÜŞTÜĞÜ ZAMAN..."

        Esenler'de esnafları ziyaret eden Sarıgül, Esenler Meydanı'nda partililere ve vatandaşlara seslendi. Gündemdeki önemli konulara değinen Sarıgül, "Bizim için olay şudur; adalet ve polis, emniyet ve adalet. Senin adaletin benim adaletim olmaz. Senin savcın benim savcım olmaz. Soruşturma esnasında iken bir emniyet müdürümüzü, bir savcımızı görevden alamazsınız. Hizmet yolunda bismillah diyerek yolunda ilerleyenleri, hizmet yapanları yaptıkları hizmetten dolayı Allah razı olsun demek lazım. Hizmet yaparken yanlışları görüyorsa, hizmet yaparken tüyü bitmemiş yetimin hakkını engelleyenleri görüyorsa ve onlarla ilgili soruşturma açıyorsa, seni o saatte; 'ben seni görevden alıyorum' diyorsanız o zaman şu soruyu sormak lazım. Bugün iktidar olanlar yarın muhalefete düştüğü zaman kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa polisimize karşı, savcımıza karşı, vatandaşlarımıza karşı aynı şekilde davranması lazım" dedi.

        Daha önceki hiçbir iktidarlar döneminde bu kadar görevden almaların yaşanmadığını belirten Sarıgül, "Allah gani gani rahmet eylesin. Bu ülke rahmetli Erbakan hocanın başbakanlığını gördü, Ecevit'in, Özal'ın ve Demirel'in başbakanlığını gördü ama hiçbir başbakan bir gecede 18 ilin emniyet müdürünü görevden almadı, bir gecede 2 bin emniyet mensubumuzu tayin etmedi. Geçmişte bir savcı görevden alındığı zaman kıyamet kopardı, şimdi kimse cep telefonlarıyla birlikte görüşemiyor, birbirleriyle sohbet edemiyor, tam olarak bir korku imparatorluğu hakim olmuş vaziyette. Ve iktidar diyor ki; ben yurttaşlarımın yüzde ellisini evde tutamıyorum. Yani ne demek istiyor, yüzde ellisi de dışarı çıksın Allah korusun kardeş kavgası olsun. Biz böyle bir şeyi arzu etmiyoruz" diye konuştu.

        "ŞİŞLİ'DE KALSAYDIM..."

        Aday olmakla hata yaptığını belirterek hükümete gönderme yapan Sarıgül, "Ama Sarıgül hata yaptı. Sarıgül Şişli'de kalsaydı problem yoktu. Hiçbir problem yok, ne TMSF var, ne öbürü var, ne ıncığı var ne cıncığı var, ne de boncuğu var. Çünkü her şeyi hesapladılar değişimi hesaplayamadılar, değişimi hesaplayamadılar" şeklinde konuştu.

        "BAŞBAKAN YÜZDE 44, SARIGÜL YÜZDE 40"

        Kendisi hakkında hiçbir soruşturmanın olmadığını belirten Sarıgül, "Şu anda Sarıgül ile ilgili hiçbir soruşturma yok. Ama ne olacak, bugün bir gazetede bir liderlik araştırmasında Sarıgül Başbakan'ı yakalamış. Şimdi yüzde 44 Sayın Başbakan yüzde 40 Sarıgül, arada 4 puan fark kalmış. Siz biraz daha çalışırsanız bu açığı kapatacağız" ifadelerini kullandı.

        Sarıgül, burada yaptığı konuşmasının ardından Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ