Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz ve Poyrazköy delili 5 no'lu hard disk, gölcük donanma

        ANKARA

        TÜBİTAK'ın Balyoz ve Poyrazköy davalarının en önemli delilleri arasında yer alan 5 No'lu harddisk üzerinde oynama yapıldığına dair raporunun ardından Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı da harekete geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla harekete geçen Savcılık, Donanma Komutanlığı'nda 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunan harddiskin döşemenin altına, "kim tarafından kötü niyetle düzenlenip konulduğunu" araştıracak.

        MEKTUPLA DUYURDU

        Genelkurmay Başkanlığı, söz konusu soruşturmayı Gazeteci Fehmi Koru'ya gönderdiği bir "açıklama" mektubuyla duyurdu. Mektupta Poyrazköy davası sırasında mahkemenin bilirkişi olarak tayin ettiği TÜBİTAK görevlileri tarafından hazırlanan rapora ilişkin basın yayın organlarında değerlendirme ve yorumların yer aldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

        - Söz konusu değerlendirme ve yorumlarda, 28 Temmuz 2009 tarihinden sonraki bir zamanda, söz konusu harddiskin kullanımdan kaldırılmasını müteakip sistem saati değiştirilmiş başka bir bilgisayardan 5 nolu harddiske toplu veri aktarımı yapıldığı ve harddiskin delil bütünlüğünün bozulduğu belirtilmektedir.

        - Muvazzaf ve emekli çok sayıda askeri personelin yargılandığı davaları ilgilendiren 5 nolu harddisk ile ilgili olarak, yargılanan askeri personel tarafından, 5 nolu harddiskin yasadışı bir oluşum tarafından sahte veriler yüklenerek bulunmasının sağlandığı iddiaları da soruşturma ve kovuşturma sürecinde dile getirilmiştir.

        - TÜBİTAK bilirkişi raporunun söz konusu iddiaları destekler nitelikte olması da dikkate alındığında, Donanma Komutanlığı'nda yapılan arama sonrasında bulunan materyallerin kim tarafından kötü niyetle düzenlenip konulduğunun ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma yapılması gerektiği değerlendirildiğinden, Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığına söz konusu olayla ilgili soruşturma emri verilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ