Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sınıra yaklaşan Suriye uçağı için F-16'lar havalandı

        Genelkurmay Başkanlığınca, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının Cilvegözü/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracının, sınıra 3,5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Deniz, Hava ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

        Açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde iki harp gemisi ile Birleşmiş Milletler/NATO görevlerinin devam ettiği belirtilerek, dokuz harp gemisi ile milli görevlerin icra edildiği duyuruldu.

        Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir SU-24 uçağının Cilvegözü/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracının, sınıra 3,5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

        Sahil Güvenlik Komutanlığının bir arama kurtarma gemisi ile Karadeniz'de, dört bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda sahil güvenlik görevlerini icra ettiği kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ