Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Adalet Komisyonu'nda gergin anlar

        Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usulünde değişiklik içeren kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında gerginlik çıktı.

        Terörle Mücadele Kanununun 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin görüşmelerinde, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından itibaren 15 gün içinde gerekçeli kararı yazılmayan davaların temyiz için Yargıtay'a gönderilmesine yönelik madde ihdası önerisinde bulundu.

        Önerinin reddedilmesi üzerine Yılmaz, "Yeniden yargılama umudu verdiğiniz insanların eşlerine, çocuklarına ne diyeceksiniz? Meclisin önünde herhangi bir olay çıkarsa sorumlusu hükümet olmayacak mı?" dedi.

        Kişisel verileri hukuka aykırı kaydedenlere verilecek hapis cezasını artıran madde üzerinde söz alan Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, kanun teklifinin 17 Aralık operasyonunu akamete uğratmayı amaçladığını öne sürerek, "Teklif hukuk mühendisliği içeriyor. Tebrik ediyorum" dedi.

        AK Parti'li milletvekillerinin teklife destek vermesini eleştiren Günay, "Eve gidince çocuklarının yüzüne nasıl bakacaklar?" diye konuştu.

        Günay'ın bu sözüne tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "Böyle konuşamazsınız. Bizi böyle yargılayamazsınız. Böyle konuşmaya hakkınız yok, hele sizin hiç yok. Benim çocuğuma nasıl baktığım seni ilgilendirmez" dedi.

        Günay da Çavuşoğlu'na, "İstanbul'un yağmalanmasına göz yumsaydım, utandığınız Kazlıçeşme kuleleriyle ilgili 10 kere uyarmasaydım ben hala bakandım ve sen de çemkirmezdin, karşımda ceketini iliklerdin" diye karşılık verdi. Kimseye hakaret etme niyeti olmadığını ifade eden Günay, "Başından beri iktidarı doğru noktalarda uyarmaya çalışıyorum" dedi.

        "Muhalefet işi ucundan tutuyor" diyen Günay'a CHP'li Yılmaz da itiraz etti.

        AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise Günay'a, "Rol çalıyorsunuz, insanlara ders vermeye çalışıyorsunuz" diye seslendi.

        MHP Konya Milletvekili Faruk Bal'ın, 17 aralık operasyonuna ilişkin görüşlerini açıkladığı sırada, iktidar milletvekillerinden konuşmaların maddelerle ilgili yapılması gerektiği yönünde itirazlar geldi.

        Bu sırada CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer arasında gerginlik yaşandı. Öztürk, muhalefetin neyi ne kadar konuşacağına iktidarın karar veremeyeceğini söyledi. Öztürk ile Başer arasında laf atışması başladı. Sinirlenen Öztürk, önündeki bardağı ve dosya kağıtlarını havaya savurdu.

        Gerginliğin tırmanması üzerine toplantıyı yöneten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ara verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ