Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 25 yeni fezleke geldi konuşulan 4’ü gelmedi

        Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 25 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkındaki dosya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin açtığı hakaret davasını içeriyor. MHP Lideri Bahçeli hakkındaki dokunulmazlık dosyasının ise 23 Mart 2013’te, Bursa mitinginde par - tililerin “Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganına karşılık “Onun da zamanı gelecek” sözleri nedeniy le Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında olduğu öğrenildi. Son olarak AK Partili Bağış ve Abdurrahim Akdağ, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, CHP milletvekilleri Ali Özgündüz, Levent Gök, Ali Demirçalı, Turgay Develi, Mahmut Tanal, Engin Özkoç, Tolga Çandar, Hüseyin Aygün, İzzet Çetin (2’şer dosya), BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak (2 dosya), BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekilleri Nursel Aydoğan (2 dosya), Ayla Akat Ata (5 dosya), İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Sırrı Sakık ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’un yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin tezkereleri, TBMM’ye sevk edildi.

        29’U İADE EDİLDİ

        Bu dosyalarla birlikte Meclis’e gelen dokunulmazlık dosyası sayısı bin 44’e ulaştı. Dönem başından bu yana 29 fezleke Başbakanlık’ın talebi üzerine iade edildi. 17 Aralık operasyonu sonrası 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekeler ise henüz Meclis’e ulaşmadı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ