Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gazi Mahallesi'nde gerginlik!

        Sultangazi, Beyoğlu ve Kağıthane'de düzenlenen izinsiz gösterilere polis ekipleri müdahale etti.

        Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane ederek izinsiz gösteri yaptı.

        Yolu trafiğe kapatarak, çöp konteynırları ve pazar tezgahlarıyla barikat kuran eylemciler, daha sonra barikatı ateşe verdi.

        Olay yerine gelen polislere taş ve havai fişek atan göstericilere çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, barikatlardaki alevler TOMA'dan sıkılan suyla söndürüldü.

        Polisin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

        BEYOĞLU VE KAĞITHANE'DEKİ GÖSTERİLER

        Öte yandan, Beyoğlu Dolapdere Caddesi'nde toplanan maskeli bir grup, aynı amaçla izinsiz gösteri yaptı. Park halindeki midibüse molotofkokteyli atan gruptakiler, daha sonra kaçtı. İtfaiyenin müdahale ettiği olayda midibüs kısmen hasar gördü.

        Kağıthane Örnektepe Mahallesi Etibank Caddesi'nde toplanan başka bir grup da caddedeki bankamatiklere molotofkokteyli attı. Göstericiler, kendilerine biber gazıyla müdahale eden polislere taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesinin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ