Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim patlama , Kazancı Yokuşu'nda patlama, Kazancı yokuşu patlama

        Taksim Kazancı Yokuşu'nda 5 katlı bir binanın 1. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Büyük bir gürültü ile yaşanan patlama şiddetiyle çevredeki binalar büyük hasar görürken, sokakta park halindeki arabalar ters döndü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 6 kişinin yaralandığını söyledi.

        Yaralıların isimleri şöyle; Emel Karakaş, Caner Karakaş, Şahnur Aydın, Mehmet Ali Seval,Abdullah Özkul.

        Patlamada vatandaşlar büyük panik yaşadı. Beyoğlu Emniyet Müdürü Ünal Altıner de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelere başladı. Bomba olma ihtimaline karşı uzman ekipler de olay yerine sevk edildi.

        VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kazancı Yokuşu'nda bir binada meydana gelen patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

        Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.

        Mutlu, daha sonraki twitter mesajında, "Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi" ifadesini kullandı.

        Patlamanın ardından olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, gaz sıkışmasına işaret etti. Altınok, 4 kişinin yaralandığını belirtti.

        KADİR TOPBAŞ: KALACAK YERİ OLMAYANLAR OTELLERDE MİSAFİR EDİLECEK

        Ayrıca İstranbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, patlamada kalacak yeri olmayanların otellerde misafir edileceğini açıkladı. Topbaş, Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında meydana gelen patlamanın ardından, olay yerinde incelemelerde bulundu.

        Topbaş, patlamanın ilk belirlemelere göre bir sanat atölyesinde gaz sıkışmasından meydana geldiğini ve İGDAŞ'ın verdiği bilgilere göre binada fazla doğalgaz kullanılmadığını söyledi.

        Nihai sonucun teknik rapordan sonra ortaya çıkacağını dile getiren Topbaş, ciddi bir patlama yaşandığını, sokakta ciddi bir tahribat olduğunu, sokak başına kadar birçok binanın camlarının kırıldığını aktardı. Topbaş, "Şu anda 3 yaralı hastanede, 2'inci derecede yanık olarak görülmekte. Toplamda 6 yaralı, 3'ü taburcu olmuş" diye konuştu.

        Topbaş, tespitlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın binaların doğramalarını taktırma işlemine gireceğini belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşları gece otellerde ağırlayabileceklerini dile getiren Topbaş, "Büyük bir kaza. Çok şükür bir ölümle sonuçlanan durum yok" ifadesini kullandı.

        Topbaş, maddi kayıpların karşılanması üzerine bir soruya ilişkin, "Devletin gücü onları himaye etme konusunda yeterli. Hem yerel yönetimler olarak biz olalım hem mülki idarelerimiz, ilgili kurumlarımız zaten bunları himaye ederiz" dedi. "Hala patlama ihtimali olup olmadığına" ilişkin bir soru üzerine de Topbaş, öyle bir durum görünmediğini söyledi.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan da olaya ilişkin "Patlama sanat galerisinde oldu. Çevredeki 6-7 bina hasar gördü" açıklamasını yaptı.

        Öte yandan, patlamanın ardından, polis, itfaiye ve İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme tamamlandı.

        Ekipler, olayın yaşandığı bölgenin bir kısmına elektrik verilmediği için incelemelerini harici ışık kaynaklarıyla gerçekleştirdi.

        Olayın ardından trafiğe kapatılan sokak saat 20.30 sıralarında açıldı. Evlerine giden ve oluşan maddi hasarı gören vatandaşlar, temizlik çalışmaları yaptı. Sokağa giren Beyoğlu Belediyesi temizlik ekipleri ise sokaktaki patlamadan dolayı oluşan parçaları ve cam kırıklarını temizledi.

        Olay yeri inceleme ekipleri de incelemelerini bitirdi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ