Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Porsuk çayı ne kadar gerçekse Başbakan'ın oğlu Bilal ile ses kaydı o kadar gerçek

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalar kapsamında geldiği Eskişehir'de partililere seslendi. Yolsuzluk iddiaları üzerinden Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, internette yayınlanan ses kayıtlarının gerçek olduğunu öne sürdü. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        Bir başbakan düşünün, adı hırsıza çıkmış. Meydan meydan geziyor. Yahu insanda biraz utanma olur. Sokağa çıkmaz.

        Eğer çocuğunuz işsizse sebebi bu başçalandır. Yolsuzluk varsa sebebi bu adamdır.

        Hepimize görev düşüyor. Bir başbakan düşünün ülkeyi yönetiyor. Oğluna telefon ediyor, 17 Aralık sabahın sekizinde. Diyor ya montajdır. Ne montajı kardeşim. Porsuk Çayı ne kadar gerçekse bu sesler de o kadar gerçektir. ‘Oğlum şunların şunların evinde arama yapılıyor’ diyor. Bilal oğlan yeni uyanmış. ’Baba tekrar eder misin’ diyor. Tekrar ediyor ‘Paraları sıfırlayın’ diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşıma sesleniyorum, hangi ülkenin başbakanı oğluna telefon edip, evdeki paraları sıfırlayın, sıfırlarken kardeşini teyzeni dayını çağır, beraber sıfırlayın diyor. Bu olmaz, bu olmaz arkadaşlar. Oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, sizin vidanınız bunu kabul ediyor mu?

        AKP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu kadar büyük yolsuzluğun üstü örtülemez. Temiz siyaset mi istiyorsunuz, halka hesap veren siyaset mi istiyorsunuz? O zaman bir adresiniz var. Kul hakkı yemeyen bir adresiniz var, halka hesap vermeyi görev kabul eden bir adresiniz var. O adresi CHP’dir.

        Hırsların en önemli özelliği yalan söylemeleridir. Gezi eylemlerinde gencecik çocuklarımız eylem yaptılar. Camide içki içtiler denildi. Caminin imamı ‘içmediler’ dedi. Adam birkaç saat emniyette sorgulandı, ‘Camide içki içilmedi’ dedi. Hala söylüyor. Yalanı bununla ibaret değil. Kabataş iskelesinde bir kadın, gövdesinin üst tarafı çıplak, ellerinde deri eldiven olan 80-100 kişi kadına saldırmışlar. Üstüne idrarını yapmışlar, çocuğun ne olduğu belli değil… binlerce kişinin geçtiği iskelede. Sonra görüntüler çıktı. Yahu Allah’tan korkmuyor musun sen? Bu kadar yalanı söyleyen adamdan başbakan olmaz. Yalancı ve hırsızdan başbakan olmaz. Herkes elini vicdanına koyacak. Yalan söyleyeni, hırsızlık yapanı cezalandıracak. Vatan evlatlarına mı oy vereceksiniz, şaibeli bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz? Vatan evlatlarına oy verecekseniz, adresiniz belli, CHP’dir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ