Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan ile Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin açıklama

        Düzgün KARADAŞ-EDİRNE

        Kılıçdaroğlu, dün gece Edirne'de konakladığı otelden bu sabah ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri, dün gece innternete düşen Başbakan Erdoğan ile Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu iddia edilen ses kaydının sorulması üzerine şunları söyledi:

        "ÖZEL ÇABA"

        İzleme fırsatı buldum. Emin olun dehşete kapıldım. Nasıl olur da bir ülkenin başbakanı, bir işadamını mahkum ettirmek için özel çaba harcar. Bu açıkça bizde demokrasinin olmadığını gösterir. Daha önce kendisi itiraf etmişti zaten: "Yasama ve yargı benim için ayakbağıdır" demişti. Öyle anlaşılıyor ki kendi diktasını egemen kılmak için her alana müdahale ediyor. İnsanları mahkum ettirmek için özel çaba harcıyor.

        "DİRENMESİ GEREKEN"

        Daha üzücü olanı, direnmesi gereken bir Adalet Bakanı'nın, "Emredersiniz" diye bir tavır takınmış olmasıdır. Bu da şimdi Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Milletin yüzüne nasıl bakacaklar, merak ediyorum. Hırsızlıkları ayyuka çıktı, yolsuzlukları ayyuka çıktı. Şimdi yargıya müdahaleleri de ayyuka çıktı.

        "NİYE OY VERSİN"

        Bu adam halen meydan meydan dolaşacak, "Bana oy verin" diyecek. Senin hırsızlığına bu millet niye oy versin? Mahkemelere müdahale ediyorsun, millet sana niye oy versin? Sen düne kadar, "Adalet, adalet, adalet" diye bağırıyordun. Nasıl olur, adalete doğrudan müdahele edersin.

        "DÜNYA GÖRÜYOR"

        Artık bütün dünya Türkiye'de bir dikta rejiminin olduğunu görüyor. Diktatörler, yalancıdır, gerçekleri söylemezler, belli kişileri düşman görürler ve onları mahkum ettirmek için özel çaba harcarlar. Bu kaset onun somut bir örneğidir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ