Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Eskişehir Örfi İdare Kumadanlığı Tebliği'ni okudu ve bildiriyi Yılmaz Büyükerşen'in bastığını söyledi

        Başbakan Erdoğan Eskişehir Odunpazarı Meydanı'ndaki mitingde halka hitap eti. Erdoğan, 27 Mayıs döneminde basılması emredilen'Eskişehir Örfi İdare Kumadanlığı Tebliği'ni okudu. CHP'nin bu belge için 'sahte' dediğini ancak o dönem gazeteci olan Yılmaz Büyükerşen'in bu bildiriyi kendisinin bastığını söyledi. Erdoğan, bildiriye ilişkin detayların Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 'Zamani Durduran Saat' adlı kitabında yer aldığını söyledi ve o kitabı gösterdi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Adnan Menderes'in, demokrasinin şehri Eskişehir. Yunus Emre'nin şehri Eskişehir pınardan ırmak olmuş. Bugün taşmış. Eskişehir bugün başka güzelsin. Şimdi birileri çıkacak ne diyecekler biliyor musunuz? Montaj diyecekler. Birileri çıkacak şu muhteşem tabloya prohoshop, taşıma diyecekler.

        Bir kısım medya hafi bir montajda siz yapın. Taşıma suyuyla değirmen dönmez. CHP'nin, MHP'nin onları yandaşı medya buraya montaj derse siz de deyince nazar etme nolur çalış seninde olsun. Bunlar çıldırıyor.

        “ŞU ANKİ BAŞKAN YORULMUŞ, BİTMİŞ”

        Şu anki belediye başkanı artık yorulmuş, bitmiş, artık 70 yaşını aşmış. Ne yapmış! Tanıyın bu insanları, demokrasinin şehri Eskişehir’e bu insanlara yakışmıyor. 4 yılda bir Ankara’dan çıkıp miting yapıyorlar, sonra gelip AK parti mitinglerine montaj diyorlar, montajı en iyi siz bilirsiniz.

        “ÇAKMA KEMAL”

        Başta çakma kemal olmak üzere gereğini yapacağım. Çakma diyorum ya yalan dolan kimde, görmeniz için bunu getirdim. Ne diyor bu gazete küpüründe? ‘Başbakan’ı dinleyen hangi derin devlet?’ Bugün ne diyor? Senin beraber yürüdüğün paralel yapı… Dün her türlü hakareti yapıyordun, şimdi seviyorsun, okşuyorsun. Sen kriptolu hatları dinleyenleri hangi yüzle dinletirsin! Anayasa suçu işliyorsun. Sen benim merhum anneciğimi ağzına dolayacak kalitede değilsin. Senin karakterinin, cibiliyetinin ne denli bozuk olduğunu bu ifadelerin ortaya koyuyor.

        “SAHTE DEDİKLERİ BELGEYİ BÜYÜKERŞEN BASTI”

        30 Mart seçimlerinde CHP mi diyeceksiniz? Buradaki zatı mı oylayacaksınız yoksa demokrasiyi mi oylayacaksınız size onun belgelerini açıklayacağım. 'Eskişehir Örfi İdare Kumandanlığı Tebliği' başlıklı bildiride şunlar yazıyordu: 'Ankara'daki bütün hükümet erkanı ve Demokrat Parti başkanları yabancı memlekete kaçarken yakalanmışlardır. Beraberinde 12 uçak dolusu altın mücevherat ve parayı kaçırmakta iken yakalandılar. Sabık Başbakan Adnan Menderes ve sabık Reisi cumhur Celal Bayar Askeri Kumandanlık tarafından tevkif edilmiştir. Eskişehir'de matbaası olan herkes bu havadisi basıp yayınlamalıdır'CHP genel başkanı 'Bu belge sahte' dedi. Yardımcısı sahte dedi. Tarihlerinden utanarak inkar ettikleri bu bildiriyi, Eskişehir’in belediye başkanı olan zat kendi gazete bayiinde bastırmıştır. Eskişehir’in CHP’li belediye başkanı 27 Mayıs’ta burada gazeteciydi. Darbecilerle işbirliği halindeydi. CHP sandıktan çıkamayacağını bilir ve böyle iftiralarla işi idare eder. Sizlere az önce okuduğum bu tebliğ kendi kitabı içinde var.

        "SAYIN PUTİN'LE GÖRÜŞTÜM..."

        Eskişehir Kırım Tatarı kardeşlerimin yoğun olarak yaşadığı bir şehir. Kırım’daki gelişmeleri yakından takip ettiğinizi de biliyoruz.Sayın Putin’le telefonda görüştüm. Oradaki Tatar soydaşlarımızın hukuk ve demokrasi içinde onlara sıkıntı ve zarar verilmeden haklarının korunmasını özellikle istedim.Kırım Tatarlarını bugüne kadar yalnız bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ