Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demirtaş, Fethiye'deki HDP'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi

        Tacettin DURMUŞ / KARS (AHT)

        BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kars'ta partisinin düzenlediği seçim mitingine katıldı. Fethiye'de HDP'ye yönelik saldırılara tepki gösteren Demirtaş, "Fethiye'de neler yaptılar. Fethiye'deki kepazeliği herkes gördü" dedi.

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kars Belediye Eşbaşkan Adayları Güldane Kılıç, Yusuf Yıldırım, il yönetimi ile birlikte ilçe ve belde belediye eşbaşkan adayları katıldı. Adayların tanıtımının ardından seçim otobüsünün üzerinde partililere seslenen BDP Eşgenel Başkanı Demirtaş, ne hükümetin ne de CHP'nin halk için siyaset yapamadığını ileri sürerek, Erdoğan Hükümetinin cemaatin kuyruğuna takılarak cennete ve iktidara gideceğini zannettiğini söyledi.

        "İNŞALLAH BETER OLURLAR"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiç ders almadan 11 yıldan beri Gülen Cemaati'nin kuyruğuna takıldığını söyleyen Demirtaş, "Sonunda hoca Erdoğan'ı ne yaptı gördünüz. Pensilvanya'dan iki beddua salladı ortalığı ne hale getirdi gördünüz. Şimdi de ana muhalefet partisi CHP de O'nun kuyruğuna takılmış. Bugün onlara dua ediyor. Hoca geçmişte AKP'ye dua ediyordu. Yarın da CHP'ye beddua edecek. Göreceksiniz. AKP de, CHP de bunu hak ediyorlar. Çünkü halka güvenmek yerine, halkın elini tutmak yerine, halkın yüreğine ve inancına sarılmak yerine, Pensilvanya'ya gidip cemaate ve Amerika'ya sarılırsan, İsrailli'nin ve İngiliz'in peşinden koşarsan, para babalarının, holding sahiplerinin, medya patronlarının peşinden koşarsan, işte seni bu hale getirirler. Halka güvenmemenin cezasını ve kepazeliğini çekiyorlar. İnşallah beter olurlar." dedi.

        FETHİYE'DEKİ HDP'YE SALDIRI

        Demirtaş konuşmasında ayrıca, önceki gün Fethiye'de HDP seçim bürosunda yapılan saldırılara da sert bir şekilde tepki gösterdi. Fethiye Kaymakamı ve Emniyet Müdürü'nü de hedef alan Demirtaş, "Bakın dün Fethiye'de neler yaptılar. Fethiye'deki kepazeliği herkes gördü. 100–200 kişilik bir grup, muhtemelen birileri ceplerine para doldurmuş, ne ülkesinin ne de milletinin değerleriyle alakası olmayanlar, sadece kişisel çıkarları için birilerinin beslemesi oldukları için orada ille de HDP tabelasını indireceksiniz dediler. Peki Kaymakam ve emniyetin görevi ve işi bu tabelayı korumak ve herkes eşit siyaset yapma ortamı sağlamak değil midir? Ana bunlar belediye başkanının talimatıyla belediyenin vinci ile polis eşliğinde, kaymakamın gözetiminde HDP'nin tabelasını indirdiler. Başbakan eğer bu ülkenin başbakanıysa, eğer çete, paralel devlet değilim diyorsa, o Anayasa ve kanunlar Başbakan olarak beni de bağlıyor diyorsa, o kaymakamı ve emniyet müdürünü derhal görevden alması lazımdır. Bu rezalet ve kepazeliğin hesabını sorması lazımdır. Fethiye Kaymakamı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü siyaset meraklıysanız hodri meydan diyoruz. Ve boyunuzun ölçüsünü görelim." şeklinde kouştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ